Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Enes

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    17 Ağu 2014
  • Mesajlar
    1,614
  • MFC Puanı
    865
  • MFC Seviyesi

Twitter, Türkiye'de en popüler sosyal ağlar arasında yer alıyor. Özellikle haber takibi odağında kullanıldığı görülen Twitter hesapları, belirli nedenler ile kapatılmak istenebiliyor. Peki, Twitter hesabını kalıcı olarak silme nasıl yapılıyor?

Twitter hesabı silinmeden bilinmesi gerekenler
Twitter hesabını kalıcı olarak silme adlı yazımızda anlattıklarımızı doğru şekilde yaptığınız takdirde hesabının tamamen kapanır ve işlem sonunda aynı kullanıcı adı ve şifre ile yeniden oturum açamazsınız. Yani yeniden Twitter hesabı açmanız ve sıfırdan takipçiler kazanmanız, başkalarını takip etmeniz ve yeni bir profil yapılandırmanız gerekir. Bu nedenle hesap silme öncesinde birkaç kere düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Twitter'da, hesap silme işlemini geri alabilme için, kullanıcılara belirli bir süre tanır.



Twitter hesabını silme öncesinde, Twitter arşivinizi indirebilirsiniz!
Twitter hesabınızı silme öncesinde daha önceden yaptığınız paylaşımları vs. diğer verileri indirmek isteyebilirsiniz. Twitter'da kullanıcılara verilerini kaydetme olanağı sunuyor.

Twitter verilerinizi indirmek için Twitter > Ayarlar > Hesap > Twitter Arşivin yolunu izleyerek, "Arşivini İste" butonu ile arşiv oluşturulmasını talep edebilirsiniz. Arşiv hazır olduğunda kullanıcının email adresine,bir mail gönderilir.

Twitter hesabını silme/kapatma
Twitter hesabını silmek, esasında diğer pek çok sosyal ağdan daha kolaydır. Twitter hesabını silmek için ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

https://twitter.com/login?redirect_after_login=%2Fsettings%2Faccounts%2Fconfirm_deactivation

Açılan sayfada hesabı devre dışı bırakma bölümünü görebilirsiniz. Açıılan sayfadaki "@xxx adlı kişiyi devre dışı bırak" butonuna tıkladığınızda hesabınız silinir.

30 gün içerisinde, Twitter hesap silme işlemini geri alabilirsiniz!
Yaptığınız işlem sonrasında hesabınızdaki veriler 30 gün boyunca Twitter tarafından saklanır. Eğer 30 gün geçmeden aynı kullanıcı adı ve şifre ile oturum açarsanız hesabınız yeniden aktif olur. Tekrar hesap kapatmak isterseniz, yukarıdaki hesap silme işlemini tekrarlamanız ve yeniden 30 gün beklemeniz gerekir.

Twitter kullanıcı adınızı kaybetmek istemiyor musunuz?
Eğer sileceğiniz hesabın kullanıcı adını gelecekte yeni bir hesap açtığınızda kullanmayı düşünüyorsanız, hesabınızı silmeden önce kullanıcı adınızı değiştirmeniz gerekir. Aksi takdirde aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap oluşturmanız mümkün olmaz.

Twitter hesabınız anında silinmez!
Devre dışı bırakma ve 30 gün ardından Twitter hesabının kalıcı olarak silinmesi sonrası, Twitter'daki verileriniz bir süre daha, başka kullanıcılara görünebilir. Ancak o verilere tıklansa dahi artık hesabınıza ulaşmak mümkün değildir.
 
Üst Alt