• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Twitter Reklam Verme Kılavuzu

BuYuCu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
30 Ara 2022
Konular
7
Mesajlar
13
MFC Puanı
100
Twitter Reklam Verme Kılavuzu
twitter-reklam-verme-ve-kampanya-olusturma-rehberi

Dünyanın en fazla ziyaret edilen altıncı sitesi Twitter, işletmelere kusursuz bir kampanya süreci sağlıyor. Twitter reklam verme stratejileriyle işletmenizi, bir adım daha öne çıkartabilir ve hedef kitlenizle güçlü bir iletişim kurabilirsiniz! Üstelik, Twitter kullanıcıları ana sayfada gördüğü bir tweeti veya tanıtımı %38 oranında hatırlıyor. Bu nedenle, markanızın bilinirliğini arttırmak için Twitter en iyi reklam verme platformları arasında önemli bir yere sahiptir.
Her gün Twitter’da yarım milyar paylaşım yapılır, bu paylaşımlar arasında dikkat çekmek için Twitter reklam verme rehberine ihtiyacınız var! Hazırsanız, Twitter’da öne çıkmanızı sağlayacak kampanya stratejilerine göz atalım.

Twitter Reklam Verme Aşamaları Nelerdir?​

twitter-reklam-verme-asamalari-ve-secimleri

Twitter’da reklam vermek istiyorsanız, öncelikle bir reklam hesabı oluşturmanız gerekiyor. Ücretsiz olarak oluşturabileceğiniz bu reklam hesabıyla, reklamlarınızı yayınlayabilir ve kampanya analizlerini yapabilirsiniz. Twitter reklam hesabı oluştururken ülke ve saat birimi seçimini doğru yapmanız gerekiyor, çünkü daha sonra değiştirme imkanınız olmayacaktır.
Televizyon reklamlarına göre, Twitter reklamlarının %14 daha fazla etkiye sahip olduğunu biliyor musunuz? Üstelik, televizyonda veya diğer geleneksel medya araçlarında reklam vermek çok daha yüksek maliyet gerektirir.
Twitter reklam hesabı oluşturduktan sonra şu adımları takip edin:
  • Hedef seçimi
  • Reklam grubu belirlemesi ve teklif verme
  • Reklam tweetini belirleyin
  • Kitle hedeflemesi.
Bu adımlar, bir hesabı öne çıkarmak, trendlerde yer almak veya tweet paylaşmak için geçerlidir. Beş adımda Twitter reklam verme sürecini tamamlayabilirsiniz. Şimdi, Twitter reklam stratejilerine göz atalım!

Twitter Reklam Verme Süreci: Hedef Seçimi​

Twitter’da reklam vermek için marka bilinirliği, etkileşim ve dönüşüm olmak üzere üç farklı kategori arasından seçim yapmalısınız. Markanızı daha fazla kişiye duyurmak, takipçi kazanmak veya uygulama yüklemelerini hızlandırmak gibi farklı tanıtım amaçları, hedef seçimiyle doğrudan ilgilidir.
Reklam stratejinize uygun kampanya hedefi seçimi:
  • Tweet etkileşimi: Yorum, retweet vb. etkileşimlere sahip olmanızı sağlar. Her kullanıcı için ödeme yapmanız gerekir.
  • Bilinirlik: Tweetinizin daha fazla kişi tarafından görüntülenmesini istiyorsanız en ideal seçenektir. Her bin görüntülemede ödeme yapmalısınız.
  • Web sitesi dönüşümleri: Sitenizin organik trafiğini yükseltmek veya sitenize ziyaretçi çekmek için web sitesi dönüşümlerini tercih edebilirsiniz. Her tıklama için ücret ödemeniz gerekir.
  • Video görüntülemeleri: Reklamınızı video yoluyla yapmak istiyorsanız en iyi stratejilerden biridir. Ayrıca GIF reklamları için de video görüntülemeleri seçilmeli.
  • Takipçi: Twitter’da takipçilerinizi arttırmak mı istiyorsunuz? Bu seçenekle, takipçileriniz artar aynı zamanda her bir takipçi için ödeme yapmanız gerekir.
Twitter, en düşük maliyetle reklam verebileceğiniz sosyal medya platformları arasındadır. En pahalı reklamlar ise LinkedIn’de veriliyor. Türkiye’de en fazla kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alması sebebiyle Twitter’ı tercih edebilirsiniz.

Kampanya Ayrıntılarını Belirleyin!​

Twitter’da reklam verme hedefinizi seçtikten sonra kampanya ayrıntılarını belirlemeniz gerekiyor. Kampanyanızı adlandırmak ve bütçenizi belirlemek için uygun bir strateji oluşturmalısınız. Twitter reklam verme bütçesi için: maksimum, hedef veya otomatik teklifi seçmeniz mümkün.
Düşük maliyet için hedef teklif, Twitter tarafından belirlenen maliyet ve dönüşüm için otomatik teklifi seçin. Aynı zamanda bütçenizi belirlemelisiniz. Twitter reklam verme ücretleri 10 TL ile 100.000 TL arasında farklılık gösterir. İlk kampanyanızı oluştururken düşük bir bütçeyle başlamanız önerilir. Ayrıca yine bu adımda kampanyanızın başlangıç ve bitiş tarihlerini ayarlayabilirsiniz.
B2B işletmelerinin %70’inden fazlası ürün pazarlaması için Twitter’ı tercih ediyor. Twitter’da reklam veren ve olumlu görüşlere sahip olan işletmelerin sayısı ise %80’i aşmış durumda.
Twitter reklamlarının etki alanı, Facebook kadar geniş değildir. Ancak, hedef kitle ile iletişimde kalmak ve güçlü bir profil oluşturmak için Twitter reklamlarına ihtiyaç duyuluyor.
Facebook reklam verme rehberini inceleyin!

Twitter Reklam Verme Aşamaları: Hedef Kitle Seçimi!​

Kampanyanızın başarı oranı, hedef kitle seçimi ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla hedef kitle seçimi, reklam verirken en fazla dikkat etmeniz ve özen göstermeniz gereken yerdir. Twitter reklam verme süreci boyunca aynı hedef kitleye bağlı kalabilir veya reklamlarda profesyonelleştikçe hedef kitlenizde güncellemeler yapabilirsiniz.
Twitter kullanıcılarının %40’ı, gördükleri bir tanıtımdan sonra ürünü satın almayı tercih ediyor. Bu oran, diğer sosyal medya platformlarına oranla çok daha yüksek! Doğru hedef kitle seçimiyle satışlarınızı kısa sürede arttırabilirsiniz.
Hedef kitle seçimiyle, ulaşmak istediğiniz kişileri yaş, cinsiyet, yaşanılan şehir, konuşulan dil, eğitim, kullanılan cihaz, kullanılan operatör vb. kriterlere göre belirleyebilirsiniz. Ayrıca anahtar kelimelere göre de hedef kitle seçimi mümkündür. Hedef kitle seçimini kolaylaştıran diğer bir yöntemse, takipçilerinizle benzer özelliklere sahip olan kullanıcıları tercih etmektir.

Twitter Reklam Verme: Son Adım!​

twitter-reklam-verme-süreci-son-adim

Hedef kitle seçimiyle birlikte seçmeniz gereken diğer bir kriter de Tweetinizin yayınlanacağı alandır. Daha sonra son incelemeleri yaparak reklam kampanyanızı oluşturabilirsiniz. İşte, Twitter’da reklam vermek bu kadar kolay ve son derece etkili!
Twitter’da videolu reklamlar kullanmak etkileşiminizi 10 kat arttırır. Dolayısıyla kampanyalarınızdan biri mutlaka video ile olmalı. Bu sayede Twitter kullanıcılarıyla daha iyi bir iletişim kurabilirsiniz.
Twitter’da reklamnızı yayınladınız, şimdi sıra geldi kontrole. Reklamınızın etki alanını görmek için reklam hesabınızdan, gerekli kontrolleri yapmayı unutmayın!
Twittter reklam onayları hakkında bilgi edinin!

Neden Twitter’da Reklam Vermelisiniz?​

Dijital varlığınızı sürdürmek ve potansiyel müşterilere ulaşmak için kullanabileceğiniz sayısız kanal bulunuyor. Facebook, Google, Youtube gibi platformlar ise yüksek dönüş oranları nedeniyle işletme sahiplerinin ilgisini çekmekte. Aynı zamanda dijital pazarlama uzmanlarının %70’inden fazlası Twitter’ın en etkili platformlardan biri olduğunu düşünüyor. Yüksek dönüşüm ve düşük maliyet ise en iyi avantajlardan biri.
Twitter’da reklam vermeyi düşünüyor ancak karar veremiyorsanız, şu avantajlara göz atın:
  • Twitter reklamları, sadece hedefinize ulaştığınızda ödeme yapmanızı sağlar, dolayısıyla daha az maliyet gerektirir,
  • Her bütçeye uygun reklam kampanyalarına sahiptir,
  • Twitter kullanıcılarının %80’inden fazlası bir mobil cihazla Twitter’a bağlanıyor; yapılan araştırmalar mobil kullanıcıların yeni bir şeyler öğrenmeye ve satın almaya daha açık olduğunu kanıtlamıştır,
  • Twitter’da reklam vermek her işletme için yüksek yatırım getirisi sunar,
  • Hashtag içeren tweet ve reklamlar, hashtag içermeyen tweetlere oranla %1000 daha fazla etkileşime sahiptir, dolayısıyla küçük bir değişiklik bile reklamınızın güçlenmesini sağlar.

Twitter’da Reklam Verme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?​

Twitter reklamları geniş bir etki alanına sahip olsa da birkaç ufak değişiklik daha fazla yatırım getirisi kazanmanızı sağlar. Örneğin, yüksek kaliteli video ve görsel kullanmak Twitter kullanıcılarının doğrudan ilgisini çekecektir. Twitter’da reklam verirken dikkat etmeniz gereken diğer bir konu da takipçilerinizle olan iletişimdir. Küçük, orta veya büyük ölçekli güvenilir işletmelerin tamamı takipçilerinin yorumlarına ve sorunlarına kısa sürede cevap veriyor.
Twitter reklam verme sürecinde mutlaka harekete geçirici mesajlar kullanmalısınız. Örneğin, bir e-ticaret sitesi sahibiyseniz ‘hemen üye olun, 10 TL kupon kazanın’ gibi dikkat çeken ve vaat veren bir slogan seçin.
 
Üst