• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Uçakların İçi Neden Soğuktur?

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Uzun yıllardır uçakla seyahat eden herkes size aynı şeyi söyleyecektir; “Üstüne bir şeyler al, uçakta üşürsün.”. Bunu söylerlerken de haksız sayılmazlar. Çünkü çok büyük ihtimalle uçağın içi buz gibi olacaktır.

Meğer, uçakların içinin bu denli soğuk olmasının bilimsel bir açıklaması varmış. Amerikan Test ve Malzeme Kurumu, uçak içi bayılmaları ile kabin basıncı ve sıcaklığı arasındaki ilişkiyi araştıran bir çalışma sundu. Bu çalışmanın sonucuna göre yolcuların bayılma ihtimali uçağın içinde yere oranla daha fazla. Bunun sebebi ise, dokuların yeteri kadar oksijen alamamasından dolayı oluşan*hipoksi*durumu. Raporun devamında ise kabin basıncının durumu daha da kötüleştirebileceğinden bahsediliyor.



Dolayısıyla yüksek kabin içi sıcaklığı bayılmaların sayısını artıracaktır. Bu sebeple hava yolu şirketleri de kabin ısılarını yükseltip yolcuların bayılmasına sebebiyet vermektense, serin tutup isteyenlere battaniye vermeyi tercih ediyorlar. Fena da yapmıyorlar.

Öte yandan bir sonraki uçuşunuz yeni uçaklardan birinde olacaksa şanslısınız. Yapılan geliştirmelerle yeni uçaklarda kabin ısısı topyekun değil, sıra sıra ayarlanabilecek. Biraz daha rahat edebileceksiniz demektir bu da. Ancak yine de en garanti yöntem eski usul, yola çıkarken yanınıza fazladan bir kat daha kıyafet almak olacaktır.
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
bende diyorum niye boyle artık guvenle üşeyeceğim:D

tesekkurler
 
Üst