• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Üretkenlik ve Başarı İçin 9 Sabah Alışkanlığı

Loony

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
16 Eyl 2014
Konular
305
Mesajlar
1,352
MFC Puanı
180
29aMoq.jpg


Güne nasıl başladığınızın günün geri kalanını nasıl etkilediğini hiç fark ettiniz mi? Eğer geç kalkar, kahvaltıyı atlar, kapıdan hızlıca çıkarsanız gün boyunca rahatsız hissedersiniz. Sadece fizyolojik değil, psikolojik olarak da bazı şeyler yanlış gibi hissettirir.

Bununla birlikte, erken kalktığınızda, rahatlamış ve organize hissettiğinizde, çok daha kendinizden emin, odaklanmış ve günü kucaklamaya hazır olursunuz. Zihniniz dikkat dağıtıcı şeylerden ve kaygılardan bir o kadar uzak olur.

Güne nasıl başladığımız bir tesadüf değil. Sürekli tekrarlayıp, belli bir zaman sonra alışkanlık hâline getirdiğimiz seçimlerle şekillenir.

Günlerimiz bir seri alışkanlıktan oluşuyor. Bazı alışkanlıklarımız bizi geliştirirken, bazılar yaşamı uzun vadede daha zor kılıyor. Bununla birlikte güne dış görünüşünüzü, verimliliğinizi ve motivasyonunuzu artıracak alışkanlıklarla başlarsanız, yaşamın her yönünü geliştirecek gücü içinizde bulacaksınız.

İşte verimliliğinizi ve başarınızı artıracak 9 sabah alışkanlığı:

1) Erken Kalkın
Erken kalkma alışkanlığı olanlar daha kaliteli uyku uyurlar, daha az kalori alırlar ve depresyona daha az eğilimli olurlar.

Ayrıca erken kalkmak güne başlamadan spor yapmak, kahvaltı yapmak ve plan yapmak için size zaman bırakır.

2) Kalktığınızda Bir Bardak Su İçin

Sabahları ilk iş bir bardak su içmenin birçok sağlık faydası var. Bağırsaklarınızı temizler, midenizin vitamin ve mineralleri daha iyi emmesini sağlar. Sağlıklı bir sindirim sistemi de daha canlı bir cilt sağlar, çünkü su toksinleri kandan temizler. Ayrıca sabahları içilen su yeni hücre yapımını hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.

3) Yatağınızı Düzeltin
Eğer yatağınızı her gün yaparsanız, günün ilk görevini yerine getirmiş olursunuz. Bu size biraz da olsa gurur verecek ve diğer görevleri yapmak için teşvik edecektir. Günün sonunda ilk yapılan görev birçok diğer görevin tamamlanmasını sağlayacaktır. Yatağınızı yapmak küçük şeylerin önemli olduğunu size kanıtlayacaktır.

4) 3-4 Tane Günlük Hedef Belirleyin
Güne başlarken ne yapacağınız ile ilgili bir fikriniz yoksa, muhtemelen oldukça boş zaman geçireceksiniz. Bunun yerine yapmak istediğiniz veya planladığınız işleri, görevleri o gün yapacağınıza kendinize söz verin ve onları mümkün olduğunca erken bitirmeye çalışın. Sonrasında da kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

5) Ailenizle Kahvaltı Yapın
Araştırmalar aile ile yapılan kahvaltıların sağlık üzerinde pozitif etkileri olduğunu kanıtlamıştır. Minnesota Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre aile ile yapılan kahvaltılar yediğiniz yiyeceklerin daha kaliteli olması anlamına geliyor, bu da daha sağlık bir vücut demek.

6) En Zor Görevinizi İlk Başta Yapın
Mark Twain şöyle demiş: ”Sabah ilk iş canlı bir kurbağa yeyin, günün geri kalanında başınıza daha kötü bir şey gelemez.”

Kurbağa yemek zorunda değilsiniz ama ağır, zorlu işleri ilk başta yapmak günün geri kalanı için size enerji verecektir. Diğer türlü, erteleme kaygı yaratır ve kendinizi kötü hissedersiniz.

7) Erken Egzersiz Yapın
Sabah erkenden spor yapmak başlarda zor gelebilir ama araştırmalar sabah sporu yapanların günün daha geç zamanlarında spor yapanlara göre günü daha iyi ve verimli geçirdiğini gösteriyor.

8) İşleri Belli Zaman Aralıklarında Yapın
Üretkenliğinizi artırmak için durmadan çalışacağınız belli zaman dilimleri oluşturun ve kronometre tutun. Kronometre işten kaytarmanızı engelleyecek ve sizi motive edecektir. Francesco Cirillo tarafından oluşturulan Pomodoro Tekniği sizin için iyi olabilir. Bu tekniğe göre çalışma 25’er dakikalık periyotlarda yapılmalı ve bunların aralarında kısa molalar olmalıdır. Bu zaman yönetimi metodu sık aralar vermenin mental keskinliği artırdığını söylemektedir.

9) Dikkat Dağıtıcı Şeyleri Kaldırın
Dikkatinizi ve konsantrasyonunuzu devam ettirebilmek verimlilik ve başarı için olmazsa olmazdır. Artan dikkat dağıtıcı şeyler odaklanmamızı neredeyse imkansız hâle getirmektedir. Birçok insan aynı anda birçok işi yapmaya çalışmakta ve bu da verimliliklerini öldürmektedir.

Bu alışkanlıkları kazanmak hayatınızı değiştirecektir. Zamanla daha tatmin edici bir hayat yaşamaya başladığınızı fark edeceksiniz.

Eğer bu sabah alışkanlıklarını kazanmak istiyorsanız, her birini 8 hafta boyunca devam ettirin. Artık sizin de bir alışkanlığınız olduğunu fark edeceksiniz.
 
Üst