• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Uzaylılar bizimle neden iletişime geçmiyor?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
Oxford Üniversitesi bakın ne diyor;

Daha kanıtlanmadı ama uzaylıların aslında dünyamıza geldiği, uzaktan izlediği ya da çevresinde dolandığına dair onlarca tez var. Bu tezlere saygın üniversiteler ve bilim insanları biraz uzak durur, magazinel ve fazla sansasyonel bulurlar konuyu.

620x388


Dünyanın en prestijli üniversitelerinden olan Oxford Üniversitesi akademisyenleri bu ön yargıyı kırdı ve konuya el attı. Ortaya attıkları teoriye göre uzaylıların bizimle iletişim kurmamasının nedeni everenin ısısı olabilir.

https://cdn.storia.me/storia-cdn-ie-prod-
001/0c14d0d81b0a7001-0c14d0d81b0a7002.jpeg/resize/620x384

NTV’nin haberine göre 'Aestivation Hipotezi' olarak adlandırılan bu teori İleri teknolojiye sahip bir uzaylı medeniyetinin dijitalleştiğini varsayıyor. Buna göre, evrende başka medeniyetler arayan uygarlıklar evrenin koşulları düzelene kadar hipernasyon yani kış uykusunda olabilir.

620x349


Peki bu temas niye bir türlü gerçekleşmedi? Sonuçta milyarlarca yıldır var olan bir evrenden söz ediyoruz. Buna bilim insanlarının verdiği cevap şu: Evrende gezegenimize benzeyen 40 milyar gezegen var. Ancak herhangi bir gelişmiş medeniyetin bizimle bağlantı kurması sandığımızdan daha uzun sürebilir.

620x349


Zira uzaylıların kullandığı dalgaların seyahat mesafesi sandığımızdan daha yavaş olabilir. Ayrıca bu dalgalar bizim fark edemeyeceğimiz kompleks bir yapıya sahip olduğu için gözden kaçırıyor da olabiliriz. Zira uzayı 1984'ten beri dinliyoruz ve bu teknolojimiz oldukça ilkel olabilir. Ayrıca gezegenimizden 32 ışık yılı uzaklıktaki dalgalar henüz bize ulaşmış değil. Evrenin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bize doğru ilerleyen "ilk merhaba" mesajı hala yolda olabilir.

620x349


Bizim de uzaya 100 yıldan biraz fazla süredir dalga gönderdiğimizi düşünürsek bizim mesajımızın da hala bir medeniyete ulaşamadığını söylemek mümkün. En karamsar senaryoya göre, evrende başka yaşamlar arayan tek medeniyet biz olabiliriz.

620x310


Ya da başka bir gezegendeki yaşam daha biz ulaşamadan kendisini yok etmiş olabilir. Gezegenimizin Soğuk Savaş yıllarında nükleer savaş tehdidi altında yaşadığını düşünürsek başka bir medeniyetin benzer bir sebepten yok olması da oldukça muhtemel. En kötü senaryo ise Hollywood'un en çok işlediği konu olan gelişmiş bir medeniyetin evrendeki diğer uygarlıkları işgal ederek gelişimini sürdürmesi. Bu da bizimle bağlantıya geçmemelerini oldukça mantıklı hale getiriyor.
 
Üst