- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
- Konular
- 1,897
- Mesajlar
- 3,366
- MFC Puanı
- 15,160
Vücutta Detoks Etkisi Yaratan 15 Yiyecek
1-Turp Yaprağı
Antioksidan ve sülfür içermektedir. Bu maddeler de detoksifiye enzimleri harekete geçirir ve düzenler.
2-Kırmızı Biber
Portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerir, C vitamini, toksinleri sindirilebilir materyallere çevirir.
3-Turunçgiller
Yüksek C vitamini içerikleri vardır.
4-Soya Fasulyesi
Bu kolay sindirilebilir fasulye, bağırsak duvarlarındaki toksin kalıntılarının emilimini sağlar.
5-Ceviz
Detoksa yardımcı olmak amacıyla, omega-3 yağ asitlerinin vücuda nüfuz etmesini sağlar.
6-Ay çekirdeği
Yüksek selenyum ve E vitamini içeriği, karaciğerin detoksifiye olma kapasitesini artırır.Aynı zamanda kolesterol gelişimini önler.
7-Su Teresi
Serbest radikalleri hücrelerden uzak tutar, karaciğerdeki arındırıcı enzimleri harekete geçirir ve doğal bir diüretiktir.
8-Zerdeçal
Arınmayı artırmak için karaciğer fonksiyonlarını teşvik eder.
9-Tam Tahıllar
Çözünemeyen lif bakımından oldukça fazladırlar ve vücudu düzene sokarlar, bu da detoksun en önemli unsurudur.
10-Enginar
Sinarin maddesi ile doludur, bu da safra üretimi ve sindirimin düzgün yapılmasını sağlar.
11-Mercimek
Mercimekler, toksinlerin kolayca elimine olmasını sağlar, kolesterolü düşürür ve kan şekerini düzenler.
12-Sarımsak
E iyi dektoks etkisi için, karaciğerin temizlemesine yardımcı olur.
13-Brokoli
Vücudu toksinlerden arındırıp temizlerken, aynı zamanda bir çok vitamini de beraberinde getirir.
14-Greyfurt
Kolesterolü düşürür, böbrek taşı riskini önler ve sindirim sistemini onarır.
15-Salatalık
%95i su içerdiği için, toksinleri vücuttan atar ve vücudu alkalize eder.
1-Turp Yaprağı
Antioksidan ve sülfür içermektedir. Bu maddeler de detoksifiye enzimleri harekete geçirir ve düzenler.
2-Kırmızı Biber
Portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerir, C vitamini, toksinleri sindirilebilir materyallere çevirir.
3-Turunçgiller
Yüksek C vitamini içerikleri vardır.
4-Soya Fasulyesi
Bu kolay sindirilebilir fasulye, bağırsak duvarlarındaki toksin kalıntılarının emilimini sağlar.
5-Ceviz
Detoksa yardımcı olmak amacıyla, omega-3 yağ asitlerinin vücuda nüfuz etmesini sağlar.
6-Ay çekirdeği
Yüksek selenyum ve E vitamini içeriği, karaciğerin detoksifiye olma kapasitesini artırır.Aynı zamanda kolesterol gelişimini önler.
7-Su Teresi
Serbest radikalleri hücrelerden uzak tutar, karaciğerdeki arındırıcı enzimleri harekete geçirir ve doğal bir diüretiktir.
8-Zerdeçal
Arınmayı artırmak için karaciğer fonksiyonlarını teşvik eder.
9-Tam Tahıllar
Çözünemeyen lif bakımından oldukça fazladırlar ve vücudu düzene sokarlar, bu da detoksun en önemli unsurudur.
10-Enginar
Sinarin maddesi ile doludur, bu da safra üretimi ve sindirimin düzgün yapılmasını sağlar.
11-Mercimek
Mercimekler, toksinlerin kolayca elimine olmasını sağlar, kolesterolü düşürür ve kan şekerini düzenler.
12-Sarımsak
E iyi dektoks etkisi için, karaciğerin temizlemesine yardımcı olur.
13-Brokoli
Vücudu toksinlerden arındırıp temizlerken, aynı zamanda bir çok vitamini de beraberinde getirir.
14-Greyfurt
Kolesterolü düşürür, böbrek taşı riskini önler ve sindirim sistemini onarır.
15-Salatalık
%95i su içerdiği için, toksinleri vücuttan atar ve vücudu alkalize eder.