• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Windows 10/11 - Güncelleme Hatası 0xc8000247 Çözümü

Tranquillo

Grafiker™️ Developer✓ Development Yetkilisi·
Üyelik Tarihi
4 Ocak 2023
Konular
53
Mesajlar
132
MFC Puanı
1,620
Bilgisayarınız için mevcut güncellemeleri yüklerken 0xc8000247 güncelleme hatasıyla mı karşılaştınız? Endişelenmeyin. Bu sorunun neden oluştuğu ve Windows 11/10'da düzeltmenin olası yolları hakkında ayrıntılı bir konu hazırladım.

Windows 11/10 Güncelleme Hatası 0xc8000247 Çözümleri

windows.PNG

1] Windows Güncelleme Sorunlarını Giderin

Herhangi bir güncellemeyi yüklerken sorun yaşadığınızda, emin olmanız gereken ilk şey ilgili sorun gidericiyi çalıştırmaktır. Yama güncellemelerini yüklerken 0xc8000247 hata kodu aldığınız için, önce Windows Update sorunlarını gidermeyi düşünün. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklandı:

  • Win + I tuşlarına basın ve aşağıdaki yola gidin:
  • Ayarlar > Sistem > Sorun Giderme > Diğer sorun gidericiler kısmını açın.
  • En sık altında, Windows Update'i arayın.
  • Bulunduğunda, sağ ucunda bulunan Çalıştır düğmesine basın.
  • Sistem sizi sorun giderme penceresine yönlendirecektir. Ekrandaki talimatları izleyin ve bu aracın temel nedenleri ele almasına izin verin.
  • Tarama tamamlandığında, “Bu düzeltmeyi uygula” seçeneğini göreceksiniz. Peki, üzerine tıklayın ve sorun otomatik olarak çözülecek.

2] SFC/DISM'yi çalıştırın

Windows 11/10 güncellemeleri, bilgisayarınızda bozuk dosya ve klasörler olduğunda da başarısız olabilir. Bu tür bozulmalar normalde, harici bir antivirüs gibi hatalı bir üçüncü taraf yazılımı yüklediğinizde ortaya çıkar. Önce bu tür uygulamalardan kurtulun (önceden yüklenmişse) ve SFC ve DISM kullanarak dosya bozulmasını düzeltin. İşte bu görevi nasıl gerçekleştireceğiniz:

  • Önce CMD'yi yönetici olarak başlatın. Bunu yapmak için Win + R tuşlarına basın, “CMD” yazın ve Tamam'a basın.
  • Yükseltilmiş konsolda bu kodu çalıştırın: sfc /scannow
  • Bu komut satırı programının dahili bozulmaları bulması ve çözmesi yaklaşık 15-20 dakika sürecektir. O zamana kadar bekleyin.
  • Bu bittiğinde, aynı istemde DISM kodunu çalıştırın: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
  • SFC'ye benzer şekilde, DISM'nin de sistem imajınızdaki herhangi bir bozulmayı bulup çözmesi 15-20 dakika sürer. Bu bittiğinde, Komut İstemi'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

3] Intel Hızlı Depolama Teknolojisi Sürücüsünü (IRST) Güncelleyin

0xc8000247 güncelleme hatası, Intel Rapid Storage Technology Driver (IRST) bilgisayarınızda bir şekilde bozulduğunda da ortaya çıkabilir. Bunu düzeltmek için Aygıt Yöneticisi'ni açabilir, bu sürücüyü bulabilir ve güncelleyebilirsiniz. Ancak, Aygıt Yöneticisi artık Windows 11 veya Windows 10'un en son sürümlerinde çalışmadığından, Windows Update'i ziyaret edebilir ve Güncellemeleri denetle'ye basabilirsiniz.

Güncellemeleri aramak, cihazınız için isteğe bağlı güncellemeleri ortaya çıkaracaktır. Üzerine tıklayın, tüm onay kutularını işaretleyin ve İndir ve Yükle'ye basın. IRST için bir güncelleme bulamadıysanız, Intel'in resmi sitesini ziyaret edin ve SetupSRT.exe'nin en son sürümünü indirin. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kuruluma başlamak için kurulum dosyasına çift tıklayın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve 0xc8000247 hatasının şimdi çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
 
Üst