• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Windows 10 (PC) Yapı 10041 yayınlandı ! Özkan Poyrazoğlu - 18 Mart 2015

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Windows 10 için yeni güncellemeler yayınlanacağını geçtiğimiz günlerde doğrulayan Microsoft Windows Insider yetkilisi Gabriel Aul; biraz önce PC için yapı 10041’in yayınlandığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde sızan Yapı 10036; illegal yollardan ISO olarak dağıtılmış, ancak bu ISO dosyası Microsoft yetkilileri tarafından önerilmemişti.

Bugün yayınlanan Build 10041 ile beklenen yenilikler Windows 10 teknik önizleme sürümüne dahil edildi. İşte paylaşılan o yenilikler;

Başlat Menüsü

Windows 10 teknik önizleme sürümüne dahil edilen XAML başlat menüsü geliştiriliyor. Yayınlanan güncelleme ile birlikte yarı-saydam başlat menüsü dahil edildi. Ayrıca programları kaydırarak eklemek kolaylaştırıldı.

Sanal Masaüstü

Yapı 10041 ile birlikte sanal masaüstü iyileştirmeleri de yapıldı. Daha önce görev görünümünde sağ tıkla diğer masaüstüne taşıdığınız pencereler artık sürüklenerek taşınabiliyor. Ayrıca ek sanal masaüstü açık değilse pencereyi “+” butonunun üzerine sürüklemeniz yeterli oluyor.

Cortana

Telefonlar için yeni bölgelere yayınlanan Cortana PC için sadece ABD’de çalışıyordu. Ancak Yapı 10041 ile birlikte yeni eklenen marketler; Birleşik Krallık, İspanya, Çin, Almanya, İtalya ve Fransa’da masaüstünde Cortana kullanılabilecek.

Ağ Bağlantısı

Ağ bağlantıları kısayolu da Modern UI 2.0’a uydurularak açılır pencereden kayan menüye çevrildi. Ancak kullanıcı deneyimi tamamlanmamış.

network-flyout-300x350

Fotoğraflar

Yerleşik uygulamalardan biri olan ‘Fotoğraflar’da da iyileştirmeler yapılmış. Performans ve tutarlılık iyileştirmeleri yapılan uygulama artık OneDrive üzerindeki fotoğraflarınıza daha kolay bir şekilde erişebiliyor.

Ayrıca RAW formatı dahil edilmiş.

El yazısı girişi

Stylus kaleminiz ile giriş yapabileceğiniz yeni el yazısı paneli Windows 10’a dahil edildi. Yazınız otomatik olarak normal metine dönüştürülüyor.

input-panel-500x135

Kilit Ekranı

Yapı 9926 ile gelen Windows Insider’e hoşgeldiniz mesajı içeren kilit ekranı yapı 10041 ile birlikte geliştirildi. Artık daha hoş arka planlar ve içerik karşılıyor.

Giderilen sorunlar

Öne çıkan bazı sorunların giderildiği paylaşılmış. Bu sorunlar şu şekilde paylaşılıyor:

- Yapı 9926’nın başlangıç sorunları giderildi

- Başlat menüsü üstte olsa bile artık arama kutusu çalışıyor

- Boot seçim ekranı sorunu giderildi (9926)

- Fotoğraflar uygulamasındaki gri görünen önizleme resimleri sorunu giderildi.

Yapı 10041’de görünebilen sorunlar

Malum; yayınlanan güncelleme önizleme güncellemesi ve geridönüşler ile sistem geliştirilmeye devam ediyor. İşte görünen bazı sorunlar:

- Bazı kullanıcılar giriş ekranında parola yazmasına rağmen hanelerin dolmadığını ya da görünmediğini paylaşmış. Kullanıcı değiştirme butonunu ya da CTRL + ALT + DEL yaparak tekrar deneyin.

- İlk çalıştırma deneyimi OOBE açılıp bilgisayarı kilitleyebiliyor, bilgisayarı yeniden başlatıp OOBE’yi yeniden başlatın

- Bazı uygulamalar, yeni mağaza uygulaması Store Beta’da yüklenemiyor.

- Bazı yerleşik uygulamalar ( Eposta, Takvim, Kişiler) Mağaza Beta uygulamasından dolayı çökebiliyor. Çözümü ise şöyle:

- Windows + R ile ‘Çalıştır’ı açın.

- CMD yazıp Enter’a basın

- Yazacağımız komut maalesef şu Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –like “*windowscommunicationsapps*”} | remove-appxprovisionedpackage –online

- Ardından bu uygulamaları tekrar kuruyoruz (Mağaza) ile

- Kilit ekranındaki fontlar DPI’dan dolayı büyük görünebilir

- Tablet modunda bildirimler bazı sorunlardan dolayı kapatılmış durumda olacak, Ayarlardan tekrar açabilirsiniz.

- Dokunmatik klavye eğer mouse aktifse açılmıyor
 
Üst