• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Windows 11, Geliştirilmiş Oltalama Koruması ile kullanıcısını güvensiz uygulama ve sitelerden de koruyacak

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Windows 11’e kullanıcıların şifrelerini kaybetmelerini engelleyecek yeni bir araç geldi. Yeni tanıtılan Windows 11 22H2 güncellemesinin bir parçası olan Geliştirilmiş Oltalama Koruması (Enhanced Phishing Protection) özelliği artık güvensiz olduğu belirlenen uygulama ve web sitelerine şifrelerini giren kullanıcıları uyaracak. Microsoft, bu site veya uygulamaların güvenilirliğini sürekli olarak denetleyecek.

Bu uygulamalara Microsoft’un Notepad ve Microsoft Word gibi kendi uygulamaları da dahil. Microsoft artık kullanıcıların her zaman güvende kalması için eş dost ayırmıyor gibi görünüyor.
Yeni özellik, Microsoft’un SmartScreen koruma platformunu kullanıyor ve “Şifrenizi bu uygulamaya vermeniz güvenli değildir. Şifrenizi bu platformdan kaldırmanızı öneririz” şeklinde bir hata mesajı görüntülüyor.

Windows 11 22H2’de Oltalama koruması etkin olsa da, şifre koruma seçeneği kapalı olarak geliyor ve etkinleştirilmesi gerekiyor.
 

Winter

Forum Yöneticisi
Üyelik Tarihi
20 Haz 2022
Konular
172
Mesajlar
4,420
MFC Puanı
41,750
Uyarılara pek aldırmayan bir yapım olsa da oldukça cahil olduğum bu alanda önemli buluyorum bu tarz uygulamaları.
 
Üst