• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Windows 11 Görev Çubuğunda Hava Durumu Bilgileri Nasıl Gösterilir?

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,091
Mesajlar
5,890
MFC Puanı
20,830
show-weather-info-on-Windows-11-taskbar-pic01_thumb.png.webp


Açıklama:

Windows 11'e yükseltme yapmadan önce Windows 10 kullanan kullanıcılar, Windows 10 görev çubuğunda hava durumu bilgilerini gösteren haber ve ilgi alanlarını kullanabilmektedir.

Windows 11'de, Microsoft, görev çubuğundaki widget simgesine tıklayarak açabileceğiniz widget'larla haber ve ilgi alanlarını değiştirmiştir. Bir şekilde, Windows 11'deki widget'lar, görev çubuğundaki hava durumu bilgilerini göstermemesi dışında, haber ve çıkarların cilalı versiyonudur.

Windows 10 kullanıcılarının yüzde önemli bir yüzdesi haberi ve ilgi alanları sevmedi ve aynı şekilde kapatıldı. Ancak bazı kullanıcılar özelliği sever ve aynı zamanda Windows 11'de de aynı şeyi yapmak istiyor.

Başlamak için, maalesef, Windows 11, görev çubuğunda hava durumu bilgilerini görüntülemenin resmi bir yolunu sağlamaz. Görev çubuğundaki widget simgesine tıklayarak hava ve haberleri görüntüleyebilirsiniz. Bir kullanıcı hava ayrıntılarını görüntülemek için yerleşik hava durumu uygulamasını da kullanabilir, ancak aynı zamanda uygulamayı açmayı ve hava durumu bilgilerini görüntülemek için görev çubuğundaki hava durumu uygulaması simgesine tıklayarak da kullanabilir.

Windows 11 görev çubuğunda hava durumu bilgilerini göstermek istiyorsanız?

Artık Windows 11, görev çubuğunda hava durumu bilgilerini görüntülemenin bir yolunu sunmuyor, bu işin yapılması için üçüncü taraf araçlarına başvurabilirsiniz. Ne yazık ki, bu iş için bir program yok, ama oldukça iyi bir tane var. (belki'de tek işe yarar uygulama)

Windows 11 Görev Çubuğunda Hava Durumu Bilgilerini Görüntülemek İçin Hava Durumu Çubuğu (ücretsiz) Kullanın.

Weather Bar, Görev çubuğunun sistem tepsisi alanındaki hava durumu bilgilerini görüntülemek için tasarlanmış ücretsiz bir programdır. Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, Windows 10'da Haber ve İlgi Alanları Hava Widget'ı kadar iyi değildir, ancak işini sorunsuz yapar.

show-weather-info-on-Windows-11-taskbar-pic1.png


Kurulduktan sonra, hava durumu çubuğu sistem tepsisindeki sıcaklığı gösterir. Hava durumu hakkında daha fazla bilgi görüntüler. Program, OpenWeathermap hava durumu bilgilerini kaynak alıyor.

show-weather-info-on-Windows-11-taskbar-pic2_thumb.jpg.webp


Konum ve seçenekleri tercih etmek yada ayarlamak için, simgesine sağ tıklayıp gerekli seçeneği tıklayabilirsiniz.

Hava Çubuğunun 2018'de yayınlandığından beri 'dir güncellenmediğini unutmayın. Bununla birlikte, Windows 11 ile uyumluluk sorunları bulunmadığını söyleyebilirim.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi, tek olumsuz, varsayılan açık renkli temayı kullanırken öne çıkmayan siyah bir taslakla beyaz bir renk yazı tipi kullanmasıdır. Bir geçici çözüm olarak, Windows 11 görev çubuğunu siyah yapabilirsiniz!

show-weather-info-on-Windows-11-taskbar-pic3_thumb.jpg.webp


İndirme :

Kod:
https://weatherbarapp.com/

Windows 11 görev çubuğundaki hava durumu görüntülemek için WeatherBug kullanın.

WeatherBug, hem akıllı telefon hem de bilgisayar işletim sistemleri için mevcut olan kanıtlanmış bir hava durumu bilgisi yazılımıdır. Hava durumu bilgisi almaya ek olarak, sistem tepsisinde hava durumu bilgilerini görüntülemek için de yapılandırabilirsiniz.

WeatherBug.jpg.webp


İndirme :

Kod:
https://www.weatherbug.com/appdownload/

İpucu: Windows 11 masaüstünde, görev çubuğu yerine hava durumu bilgilerini göstermiyorsanız, son derece popüler rainmetre gibi programları kullanabilirsiniz.
 
Üst