• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

WordPress WordPress Için En İyi Robots.txt

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
WordPress Için En İyi Robots.txt

Çoğu wordpress kullanıcısının robots.txt ile başı derttedir. Düzgün bir robots.txt sizi google da yüksek sıralara çıkarmaz tabi ki ama en azından yanlış robots.txt kullanıpta hiç indexlenmeme gibi bir sorun yaşamazsınız. Şimdi sizinle kendi kullandığım robots.txt dosyasını paylaşacağım. En iyi robots.txt diye birşey yok aslında herkes kendi sitesine göre düzenlemeli kendine göre en uygun olanı kendi dosya yapısına göre bulmalıdır.

Robots.txt de geçen komutlardan bahsedelim biraz.

Sitemap: Adından da belli olduğu gibi, sitenizin dizin haritasını belirler. Arama motorlarının botları geldiği zaman bildirir.

Allow: /(dosya) : Bu komut arama motorlarına bu dosyaya erişip bundakileri gönül rahatlığı ile indexleyebilirsin diyor.

Disallow: /(dosya) : Bu komut arama motorlarına bu dosyaya erişemezsin paşam, erişip napıcaksın indexlenmesin istiyorum benim malım bende kalsın diyor.

User-agent: (Bot ismi) : Bu komut ile de istediğimiz arama motorunun botuna istediğimiz izni verebiliyoruz. Bu sayede botlar uzun uzun uğraşmaktansa listeden kendi adına bakıyor neler yapabilir görüyor, işini halledip gidiyor.

Azıcıkta botlardan bahsedelim.

Ninjabot : Google dan görsel açı harici pek farkı yoktur, bazı öncelikleri vardır temel yapı olarak google ile birebir aynı diyebiliriz, zaten google'ın logosunu kıyıda köşede bir yerlerde görürsünüz bu arama motorunda. Bu arama motorunu genellikle webmasterlar kullanır ben zamanında çok kullandım hala kullanan vardır bir faydası olur belki diye robots.txt' me ye ekledim.

Googlebot : Sitemizde ki yazıları, sayfaları tarar

Googlebot-Mobile : Mobil kullanıcılar için yazıları, sayfaları tarar

Googlebot-Image : Google görseller için sitemizde ki resimleri tarar

Mediapartners-Google : Sitenizde yayınlanan adsense reklamlarının içeriğini belirlemek için sitemizi tarar

Adsbot-Google : AdWords açılış sayfası kalitesini ölçmek için sayfaları tarar.
 

sergenokur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 May 2015
Konular
0
Mesajlar
2
MFC Puanı
0
Bu konuda bende birşeyler yazmak istiyorum. istediğiniz gibi Allow veya Disallow'u kod yazmadan yani basit bir araç kullanarak yapabilirsiniz. Aracın adı Robots.txt Generator dur. buradan inceyelebilirsiniz. Robots.txt Generator » SEO Hocası
 
Üst