• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yalnız Hissettiğinizde Denemeniz Gereken 10 Öneri

eiSy

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
27 Mar 2021
Konular
1,067
Mesajlar
4,524
MFC Puanı
37,500
Kendinizi herhangi bir şekil ve durumla suçlamaktan vazgeçin.

İnanın bana bu sizi daha da kötü hisettirecek. kendinizi hissettiklerinizle ilgili suçlamaktan vazgeçiniz; bu durum asla sizin yeteneklerinizle, üretkenliğinizle veya nazikliğinizle ilgili değildir. Hayatınızda bir takım sebepler ve koşullar biraya geldiğinde bu acı hissini ortaya çıkarabilir. Bu sizin hatanız değildir.

Ne kadar basit olursa olsun yaratıcı bir şeyler yapın.

Dünyayı kurtaracak bir yaratıcılık içinde olmanız gerekmez. Bir yap boz ile uğraşmak, dikiş dikerek kolaj yapmak, bir boyama kitabını boyamak veya bulmaca çözmek konusunda deneyimde bulunabilirsiniz. Alışılmışın dışına çıkarak kendinizi rahatlacak ve eğlendirecek bir şeyler ortaya koyun.

Sizi iyi hissettiren bir insanla iletişime geçin.

Her zaman yaşamınızda size karşı size detekleyici ve sizi basitçe güldüren birilerini düşünün. Telefonla arayarak, mail atarak, mesajlaşarak veya diğer iletişim kanallarını kullnarak o kişiye ulaşın. Bunu yapmakta ilkbaşta karşı çıkabilir ve direnebilirisiniz. Yalnız hissederken başkaları ile iletişime geçmek zorlayıcı olabilir. Mesleki tecrübelerime dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim ki; kendini iyi hissetmek adına, güvenebileceğin biriyle iletişime geçmek için kendine itici yönde baskı yapmaya değer

İnsan olmayan bir arakadaştan destek alın.

Bir çok seçenek olabilir: Evde beslediğiniz hayvanınız, ilgi alanınıza giren, sizi iyi hissettiren bir kitap, televizyon programı, dizi izlemek, evde size keyif veren bir yemek hazırlamak, hatta bir süreliğine dışarda yürüyüş yapmak. Çevremize ve sahip olduklarımıza dikkatlice bakarak yalnızlık acısını hafifletecek bir çok şey bulabiliriz. Deneyin ve size neyin yardım ettiğini görün.

İhtiyacı olan birilerine yardım edin.

Yaşlı bir komşunuza yapacğınız doğrudan bir yardım da olabilir, internet siteleri üzerinden ulaşacağınız bir sivil toplum kuruluşuna bağış da veya sosyal medyadan yararlanarak birine destekleyici atacağınız bir mesajda olabilir. Başkalarına yardım etmek yalnızlık duygusunu hafifletecek ve kendinizi daha güçlü hissetmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda dikkatinizin tamamen kendinize odaklanması da mümkün olmayacaktır.

Kendisini yalnız hisseden insanlarla merhamet ve nezaket ile yakınlık kur.

Yalnız hisseden diğer insanlara iyi dileklerinizi paylaşmanız onlarla aranızda özel bağların oluşmasını sağlayacaktır. Bundan daha da önemlisi yalnızar içinde yalnız olmadığınızı fark ettiğinizde kendinizi dah az yalnız hissedeceksiniz.

Bir dakikalığınada olsa , orda bulunanlar ve olanların sizi mutlu hissettirdiği, eğlenceli grubun arasında, bir spor karşılaşmasında veya bir deniz kenarında olduğunuzu gözünüzde canlandırın.

başkalarının mutlu olduğu anı izelemeniz bile onlarla ordayamışsınız hissini yaşamanızı sağlayabilir. Televizyonda veya sinemada eğlenceli bir sahneye dahil olmak gibi. Bu da yalnızlığın acısını hafifletecektir. Başkaları için kısa bir süre içinde olsa mutlu olmanız bile sizin yatıştırıcı, iyileştirici ve hatta şaşırtıcı bir şekilde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Şarkı söyle

Bir çok kişinin tecrübesi göstermektedir ki; şarkılar yalnızlığınıza iyi gelmektedir. Siz de şarkı söylerken kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Mümkünse bunu karoke yapılan bir ortamda söyleyin.

Yalnızlığa sizi ziyarete gelmiş eski bir arkadaş gibi davranın (davet etmemiş olmanıza rağmen)

Bu nasıl hissettiğinize direnmemenin bir yoludur; direnmek sizi daha da kötü hissettiriyor. Yalnızlık ile uyum içinde olmak, onu kabul etmek onunla baş etmenizi kolaylaştıracaktır. Öyleyse bazen yalnızlığınızı sanki eski bir dost gibi "merhaba yalnızlık, bir kez daha ziyaretime geldiğini görüyorum" diyerek kucaklayın. Acı hissetiren duyguların merhametle kalbinize girmesine izin verdiğinizde, bu onların acısını hafifletiyor ve onların size vereceği zarardan koruyor. Onu karşınıza değil yanınıza almış oluyorsunuz.

Kendinize yaşamın her zaman eğlenceli bir yer olmadığını, yarının da yeni bir gün olduğunu hatırlatın.

Hayat hep aynı süreklilik içinde değildir. inişler çıkışlar vardır. Her zaman eğlenceli ve huzurlu devam etmez. Bu herkes için geçerlidir. Bazen kendinizi dipte hissedebilirsiniz. O anlarda dahi unutmayın ki güneş gecenin en karanlık anından sonra doğar. Yarının bugünden farklı bir gün olduğunu umut, huzur verici gelişmelerede gebe olduğunu unutmamak gerekir. Her duygu kalıcı değildir. Ortaya çıkar ve sonra geçer yerini başka duygulara bırakır.
 
Üst