• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Yemek Tarifleri Burdan Paylaşabilirsiniz

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960
1664561508294.webp.jpg

Malzemeler


Yarım yaş maya (21 gr)
2 su bardağı (ılık) süt (400ml)
5 su bardağı un, çok yumuşak bir hamur olmalı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Bardak ölçüsü: 200ml


Pofuduk Ekmek Nasıl Yapılır​

Yoğurma kabına süt ve mayayı koyun karıştırın. Maya eridikten sonra tuzunu ve şekerini koyup tekrar karıştırın ve unu ekleyip yoğurun, kapağını kapatın. 1 saat mayalansın.
Ardından tezgahı unlayın, 8 adet aynı ölçüde bezeler alın.

Püf noktası kesinlikle üzerini kapatın ve bezeleri 15dk dinlendirin.
Merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın çok inceltmeden. Sık sık çevirerek pişirin, çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur.


Piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun.
Üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün. Afiyet olsun.

Foduk ekmek tarifi
 

Hasan İskan

Şanlıurfa
Emektar Üye
Üyelik Tarihi
17 Ağu 2022
Konular
348
Mesajlar
2,017
MFC Puanı
26,020
1664561508294.webp.jpg

Malzemeler


Yarım yaş maya (21 gr)
2 su bardağı (ılık) süt (400ml)
5 su bardağı un, çok yumuşak bir hamur olmalı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Bardak ölçüsü: 200ml


Pofuduk Ekmek Nasıl Yapılır​

Yoğurma kabına süt ve mayayı koyun karıştırın. Maya eridikten sonra tuzunu ve şekerini koyup tekrar karıştırın ve unu ekleyip yoğurun, kapağını kapatın. 1 saat mayalansın.
Ardından tezgahı unlayın, 8 adet aynı ölçüde bezeler alın.

Püf noktası kesinlikle üzerini kapatın ve bezeleri 15dk dinlendirin.
Merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın çok inceltmeden. Sık sık çevirerek pişirin, çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur.


Piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun.
Üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün. Afiyet olsun.

Foduk ekmek tarifi
Paylaşımın için teşekkürler, eşime söylümde yapsın, güzel ekmek benziyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
1664561508294.webp.jpg

Malzemeler


Yarım yaş maya (21 gr)
2 su bardağı (ılık) süt (400ml)
5 su bardağı un, çok yumuşak bir hamur olmalı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Bardak ölçüsü: 200ml


Pofuduk Ekmek Nasıl Yapılır​

Yoğurma kabına süt ve mayayı koyun karıştırın. Maya eridikten sonra tuzunu ve şekerini koyup tekrar karıştırın ve unu ekleyip yoğurun, kapağını kapatın. 1 saat mayalansın.
Ardından tezgahı unlayın, 8 adet aynı ölçüde bezeler alın.

Püf noktası kesinlikle üzerini kapatın ve bezeleri 15dk dinlendirin.
Merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın çok inceltmeden. Sık sık çevirerek pişirin, çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur.


Piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun.
Üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün. Afiyet olsun.

Foduk ekmek tarifi
Arasına beyaz peynir, domates off ne yenir 😂
 

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960

Pizza Tadında Gözleme Krep Tarifi​


1665604145844.jpg

Krep hamuru için:
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Tuz


İç malzemeleri için:
Yeterince küçük doğranmış sucuk
1 adet domates
1 adet yeşil biber
Yarım kapya biber
tuz, pul biber ve kekik
Yeterince kaşar

Pizza Tadında Gözleme Krep Tarifi​

Hamur için derin bir kaba yumurtayı alın ve güzelce çırpın. Üzerine sıvıyağ, süt ve tuzu ekleyin ve karıştırın. En son unu eleyerek ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kasar karıştırın.


İç harcı için malzemeleri küp küp doğrayın ve karıştırın. Dilerseniz iç malzemeleri tava da 1-2 tur soteleyebilirsiniz. Tuz ve baharat ekleyin ve kenara alın. Uygun bir tavaya çok az yağ ekleyin. Hamurdan bir kepçe alın ve tavaya dökün.

Tavayı çevirerek hamurun heryeri kaplamasını sağlayın. Hamurunuz hafif piştiğinde yarısına kaşar ve iç harçtan koyun. Bir tarafı diğer tarafına gelecek şekilde eşit kapatın. Ters yüz yaparak pişirin. Afiyet olsun.
 

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960
Patates Pişisi
s-db3bdff21517b2c36aae23fcd365b32181a77085.jpg

Malzemeler

  • 1 adet patates
  • Un
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Yeşillik (maydanoz, taze soğan)
  • 1 paket kabartma tozu
Patates Pişisi Nasıl Yapılır?

1. Patatesi haşlayın ve soğuduktan sonra iyice ezin.

2. Ezdiğiniz patatesin içerisine; un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun ve hamur haline getirin.

3. Hamur haline gelince, ince ince doğradığınız yeşillikleri ekleyip tekrar yoğurun.

4. Hamuru dinlenmesi için üzerini örterek bekletin.

5. Dinlenmiş ve kabarmış hamuru, elinizle şekil vererek az sıvı yağda kızartın.

 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Patates Pişisi
s-db3bdff21517b2c36aae23fcd365b32181a77085.jpg

Malzemeler

  • 1 adet patates
  • Un
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Yeşillik (maydanoz, taze soğan)
  • 1 paket kabartma tozu
Patates Pişisi Nasıl Yapılır?

1. Patatesi haşlayın ve soğuduktan sonra iyice ezin.

2. Ezdiğiniz patatesin içerisine; un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun ve hamur haline getirin.

3. Hamur haline gelince, ince ince doğradığınız yeşillikleri ekleyip tekrar yoğurun.

4. Hamuru dinlenmesi için üzerini örterek bekletin.

5. Dinlenmiş ve kabarmış hamuru, elinizle şekil vererek az sıvı yağda kızartın.

Patatesli poğaça gibi tadı da çok güzel tâbi yumuşak olması lazım sert anlaşılmıyor 😄
 

_bigguy_

Süper Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
9 Eyl 2022
Konular
22
Mesajlar
4,409
MFC Puanı
41,110
1664561508294.webp.jpg

Malzemeler


Yarım yaş maya (21 gr)
2 su bardağı (ılık) süt (400ml)
5 su bardağı un, çok yumuşak bir hamur olmalı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Bardak ölçüsü: 200ml


Pofuduk Ekmek Nasıl Yapılır​

Yoğurma kabına süt ve mayayı koyun karıştırın. Maya eridikten sonra tuzunu ve şekerini koyup tekrar karıştırın ve unu ekleyip yoğurun, kapağını kapatın. 1 saat mayalansın.
Ardından tezgahı unlayın, 8 adet aynı ölçüde bezeler alın.

Püf noktası kesinlikle üzerini kapatın ve bezeleri 15dk dinlendirin.
Merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın çok inceltmeden. Sık sık çevirerek pişirin, çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur.


Piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun.
Üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün. Afiyet olsun.

Foduk ekmek tarifi
Ellerinize emeğinize sağlık 👍
 
Üst