• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yeni Lumia'ya özel yetenek!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Nokia'nın beklenen yeni nesil Lumia cepleri, büyük ihtimalle bu çok özel yeteneğe sahip olacak!

Nokia'nın, elektronik cihazları su geçirmez hale getirmekte uzman bir firma olan P2i'yle ortak bir proje üzerinde çalışmakta olduğu iddia ediliyor. Teknolojinin son olanaklarını çok kısa süre içinde ürünlerine uyarlamasıyla tanınan Nokia'nın, beğenilen telefon serisi Lumia'nın yeni modellerini su geçirmez hale getirerek pazar payını arttırmak niyetinde olduğu da iddialar arasında.

P2i, su geçirmez cihazlara farklı bir yaklaşım getirmesiyle tanınıyor. Şimdiye kadar elektronik cihazlarda su geçirmezlik, cihaz kasasını özel malzemelerle mühürleyerek sağlanıyordu. Bu yöntemde sorun malzemelerin uzun vadede güvenilmez olması ve mikrofon gibi dışa açık olması gereken kısımların mühürlenmesiydi. P2i, sorunu çok farklı bir şekilde çözüyor: suyun cihazın içine girmesine izin veriliyor. Telefonun her parçası suyu iten bir boyayla kaplanıyor. Böylece cihaz ne kadar su alırsa alsın suyun olumsuz etkilerine maruz kalmıyor.

Nokia'nın bu ortaklık sonucu geliştirilen çözümleri ilk kez bu yıl piyasaya sürmeyi planladığı Lumia 1000 EOS modelinde kullanacağı tahmin ediliyor.
 
Üst