• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Yeni nesil Intel Core i9-13900K, 8 GHz barajını geçti

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Intel’in yakında piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil 13’üncü seri Raptor Lake Core i9-13900K işlemcisi, 8 GHz barajını aştı.​

Intel’in gelecek Raptor Lake işlemci serisinin yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenirken, artık sızıntılar da gittikçe daha sık karşımıza gelmeye başladı. Wccftech'in paylaşımına göre yeni işlemci, 8 GHz frekansa ulaşmış ve bu sayede 13’incü nesil işlemcilerden en iyi şekilde yararlanmak isteyen hız aşırtma meraklıları için ciddi bir arzu nesnesi haline gelmiş durumda.

Hız aşırtma uygulanan Core i9-13900K işlemcinin 8 GHz frekansına ulaştırıldığı söylenirken, bunun Z790 anakartta, sıvı nitrojen desteğiyle ve üst düzey bir varyantta başarıldığı iddia ediliyor. Kullanılan anakart ve diğer çevre bileşenlerinin markası ve modeli belirtilmiş değil; bu nedenle bu testin hangi şartlarda yapıldığını öğrenmemiz biraz zaman alacak.

7.7GHz'e ulaşmıştı​

Wccftech'in belirttiği gibi Intel'in uzun zamandır hız aşırtma için 8GHz eşiğini aşan bir işlemcisi olmadı. Daha önce amiral gemisi Core i9-10900K ile 7.7GHz'e ulaşmayı başaran şirket, şimdi 8 GHz barajını aşarak yeni seri işlemcileriyle özellikle hız aşırtmacıları bir hayli terleteceğe benziyor.
 
Üst