• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yeraltı Dünyasının Bekçisi Kerberos

Ragnar

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
30 Haz 2015
Konular
1,446
Mesajlar
4,354
MFC Puanı
37,550

Kerberos

Hades’in yönettiği yeraltı dünyasının bekçisi olarak bilinen Kerberos, Yunan mitolojisinde ikiside canavar olarak geçen Typhon ve Ekhidna‘nın çiftleşmesi ile dünyaya gelir. Hesiodos, Theogonia (Tanrıların Doğuşu) adlı eserinde Kerberos’un dünyaya gelmesini şu şekilde anlatmıştır.

Derler ki Ekhidna Typhon’la çiftleşmiş,
O fıldır fıldır gözlü bakire
Taşkın, yasa dinlemez Typhon’la çiftleşmiş,
Ve azgın yürekli çocuklara gebe kalmış:
Orthos’u dünyaya getirmiş ilkin,
Öküz çobanı Geryon’un köpeğini,
Sonra bir azgın canavar daha doğurmuş:
Adı dile alınmaz Kerberos’u,
Hades’in o tunç sesli, elli başlı,
O aman vermez yırtıcı köpeğini.


Kerberos ölüler ülkesinin bekçisidir. Görevi ise dirilerin ölüler ülkesine girmesini, girenin ise bir daha dışarıya çıkmasını engellemektir. Bu canavar, kimi kaynaklarda üç başlı kimi anlatımlarda elli ve yüz başlı bir köpek olarak gösterilir. Bu korkunç tunç sesli köpeğin kuyruğu kalın bir yılan şeklindedir ve sırtından kara yılanlar yükselir.

Herakles(Herkül)’in En Zor Görevi

Herakles’e verilen en son görev ve aynı zamanda en zoru olanı Tartaros’taki üç başlı köpek Kerberos’u çıkarıp yeryüzüne getirmesidir. Herakles, Hades’ten Kerberos’u ister. Hades ise alaycı bir gülümsemeyle savaşçıya: “Eğer onu, sopanı ve oklarını kullanmadan yenmeyi başarırsan senindir.” der.

Herakles, Akheron kapılarına zincirlenmiş olan Kerberos’un yanına gider ve hemen yaratığın boynuna sıkıca sarılır. Bu hamleye karşı Kerberos, korkunç dikenlerle kaplı olan kuyruğuyla Herakles’e saldırmaya çalışır ancak üzerindeki aslan postu sayesinde Herakles, bu saldırılardan kurtulur. Yaratık pes edene kadar boğazını sıkmaya devam eder ve en sonunda Kerberos dayanamaz ve pes eder. Kerberos’u yanına alan Herakles onu Eurystheus’a teslim ederek görevini tamamlar.
 
Üst