Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Malzemeler
Yarım Demet Dere Otu
8 Adet Hazır Lazanya
2 Adet Kabak
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Bağ Pazı
2 Dal Pırasa
2 Kg Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Diş Sarımsak
Yarım Çay bardağı Süt
Yarım Demet Taze Nane
200 Gr Tulum Peyniri
4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın.Pazı yapraklarını ve pırasaları kabaca doğrayın.Kabakları rendeleyin. Maydanoz, nane ve dereotunu kıyın.Bir tavayı ateşe alın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.Soğanı ekleyerek, biraz yumuşatın.Ardından sırasıyla pırasa, kabak, pazı yapraklarını ekleyin pişirmeye devam edin.Sebzeler yumuşayınca tulum peyniri ve sütü ekleyin.Peynir eriyip malzemelere karıştığı zaman maydanoz, nane ve dereotunu ekleyin karıştırın ve kenara alın.Bir tencerede su kaynatın. Lazanyaları kaynayan suda ıslatın.Bir fırın kabının en altını kaplayacak şekilde bir sıra lazanya yaprağı dizin.Üzerine hazırladığınız sebzeli karışımdan biraz dökün ve yayın. Bu sefer de lazanya yapraklarını tam tersi yönünde dizin, sebzeli karışım ekleyin.Bu şekilde 4-5 kat oluncaya kadar devam edin.Tün harcınız bittiğinde ve katları tamamladığınızda üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 20-25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.