Malzemeler:
* 1 yumurta
* 125 gr. tereyağ
* 1 yemek kaşığı yeşilçay tozu
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 paket kabartma tozu Yeşilçaylı Köpük Kurabiye
* 1/2 paket vanilya
* 2+1/4 su bardağı un(yumurtanız büyükse,1/4 su bardağı daha ilave)
* ve üzeri içi kuru üzüm
Hazırlanışı:
1. Un dışındaki tüm malzemeler bir kapta karıştırılıp,yavaş yavaş un katılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
2. Tırtıllı kurabiye kalıbında çiçek şeklinde sıkılıp,ortalarına kuru üzüm yerleştirilir.
3. 170 ºC fırının orta kısmında kızartmadan pişirilir.
Not: Yeşil çay tozunu,evde yeşil çayı robotta çekerek hazırlayın.