• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yüz Güzelliğiniz İçin

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Makyaj yapılırken, sivilceleri maskelemek, gözaltı morluklarını kapatmak, cildinizin ışıldamasını sağlamak ve yüzünüzde görülen diğer kusurları kapatmak için ilk olarak kapatıcı kullanılır. Cilt tonunuza uygun doğru kapatıcıyı seçmek, size doğal ve kusursuz bir görünüm kazandıracaktır.

Daha sonra kusurları kapatmak ve cildinize nemli bir bitiş vermek için fondöten uygulanır. İyi bir fondöten genellikle, UV koruyucuları ve nemlendiricilerle formüle edilir. Yüz pudrası, makyajınızın kalanının yüzünüze oturması için kullanılır, yüzünüzdeki yağı emer, yağlı ciltten kaynaklanan parlaklığı en aza indirir ve yüzünüze pürüzsüz bir pırıltı verir.

Far, göz kapağı üzerine ve kaş altına uygulanır. Pek çok far seti, üç renk taşır; en açık olan renk vurgulayıcı niteliği taşırken en koyu renk, göz kıvrımında kullanılır. Daha iyi ve uzun süreli bir etki için göz farı fırçanızı göz kapaklarınıza uygulamadan biraz önce nemlendirin.



Gözlerinizin özelliklerini, göz dış çizgisinin etrafına eyeliner uygulayarak belirginleştirip, güzelleştirin. Doğru bir uygulama ile eyeliner, gözleri olduğundan daha büyük göstermek ve daha belirgin kılmak için bir dizi estetik yanılsama yaratmak amacıyla gözleri çevreler. Günümüzde eyeliner uygulamaları için kalem eyeliner, sıvı eyeliner veya jel eyeliner gibi pek çok eyeliner çeşidi vardır. Farklı etkiler yaratmak için farklı türde eyeliner ürünleri kullanılır. Çarpıcı ve uzun süreli bir görünüm için sıvı eyeliner kullanılırken göz kalemi daha ince ve doğal bir görünüm yaratır.



Maskara, kirpikleri koyulaştırmak, kalınlaştırmak ve uzatmak için uygulanır. Daha ince kirpikler, kalınlaştırıcı formüle sahip maskara kullandığınızda daha dolgun bir hale gelir. Eğer doğuştan uzun kirpiklere sahip olacak kadar şanslıysanız, kıvırıcı maskara, kirpiklerinizi güzelleştirmek için yeterlidir. Bazı maskara kalemleri, kirpikleri uzatmak için rayon ve naylon lifler içerir. Görünüşünüzü tamamlamak için son rötuşu bir ruj ile yapın. İnce dudaklara sahipseniz, açık renkli veya doğal tonlarda bir ruj kullanın. Uçuk tonlar, ince dudakları daha dolgun gösterirken dolgun dudaklar da koyu renk rujları daha iyi taşır. Makyajı göz kamaştırıcı bir görünüm ile tamamlamak için dudaklarınızı bir dudak parlatıcısı ile parlatın. Dudak parlatıcısı, görünüşünüzü canlandırabilir ancak unutmayın ki dudak parlatıcısının tonları bile bir farklılık yaratabilir. Bu nedenle dudaklarınıza uyan doğru parlatıcıyı seçtiğinizden emin olun.

Dudak kaleminin amacı ruju sürmeden önce dudak hatlarında eşit olmayan bölgeleri düzeltmektir. Çok az miktarda bir dudak kremi veya vazelin sürmek, dudak kalemini uygulamadan önce dudaklarınıza biraz nem kazandırır. Sürdüğünüz rujun renginden bir ton koyu bir dudak kalemi ile dudaklarınızın kenarına ince bir hat çekin. Dudak kalemleri, dudaklarınızı şekillendirir ve ruj sürmenizi kolaylaştırır. İyi bir dudak kalemi, gün boyunca dudak rengini ve şeklini korumaya yardımcı olur.
 
Üst