• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Zayıflatan Dörtlü

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
...


- Zayıflamak isteyenler için 4 mucize besin:




~ TARÇIN ~

5gP175.png


Tarçın bilinen en eski baharatlardandır. Bu baharat genelde tatlandırıcı olarak kullanılır. Yurt dışında yapılan araştırmalara göre 6 hafta boyunca bir çay kaşığının çeyreği kadar tarçın tüketmek, kandaki glikoz miktarını ve kötü kolestrolü düşürüyor. Bununla birlikte şekeri metabolize etme yeteneğinizi de artırıyor. Şeker hastaları için tarçın çok faydalıdır,metabolizmayı hızlandırır ve kilo verilmesine yardımcı olur. Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için Tarçın çok etkilidir. Tarçının içerisindeki enzimler, karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak özellikle karın zayıflaması ve göbek eritme sürecini hızlandırmaktadır.Kilo Verdiren Tarçın Çayı; 3-4 çubuk tarçını ve 2 tatlı kaşığı balı, bir bardak su ile kaynatın. Ardından içerisine 2 adet karanfil ekleyerek kahvaltıdan yarım saat önce ve yatmadan bir saat önce tüketin.




~ FASULYE ~

AL4dJB.png


Fasulye A, B9 ve Cvitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. B5vitamini ve kalsiyum içerir. Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu yok eder. Kandaki kötü kolesterol düzeyini önemli ölçüde düşürür. Potasyum oranı yüksek olan fasulye düzenli olarak tüketilirse,yüksek tansiyonu da azaltır. Demir içeriği oldukça fazla olan fasulye kansızlığı da iyi gelir. Antioksidan içeriği de sayesinde bedenin kansere yakalanma riskini azaltır. Bu bağlı olarak, özellikle kadınlarda meme kanserleri ve genellikle kalın bağırsak kanserleri sayılabilir. İnsülin ve kan şekeri düzeyin kontrol altında tutar bu nedenle şeker hastaları için faydalıdır. Fasulyeler,kilo verme konusunda da yardımcıdır. Fasulye lif açısından zengindir ve midenizin boşalma hızını yavaşlatarak doğal bir iştah düzenleyici olarak çalışan kolesistokinin hormonu seviyelerinizi artırdığı için kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur. Yine lifler sayesinde kabızlık çeken kişilere iyi gelir bu durumda da kilo verme olasılığınız artar.




~ HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ ~

ZZvPYo.png


Hindistan cevizi sütü, Omega 3 yağ asitlerinin toplanmasını sağlar. Anti bakteriyel olan bu besin aynı zamanda mikrobiyal koruma sağlar. Antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Hindistan cevizi sütü yağlı olsa da,içerdiği yağlar metabolizmanız için gereklidir.Sadece bir öğünlük tüketiminin sonrasında bu iyi yağlar metabolizma hızını daha da arttırabilir.Bu da kilo vermenize yardımcı etkendir. Ayrıca sindirim sisteminin ve besin emiliminin yardımcısıdır.




~ ZERDEÇAL ~

YDn7qE.png


Zerdeçal’ın etken maddesi curcumin’dir. Curcumin vücudu kansere karşı korur ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engelleyici özelliğe sahiptir. Araştırmalarda Curcuminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür. Zerdeçalın kullanılan kısmı toz haline getirilmiş köküdür. Faydaları Antioksidan etkilidir.Hint baharatlarından biri olan zerdeçaldaki etken madde yağları yakılmasını sağlıyor.Ayrıca yüksek proteinli gıdaların çözülmesini sağlayarak sindirime yardımcı oluyor. Yağ dokusunun büyümesini de bastırıyor.Ayrıca Zerdeçal, hazmı kolaylaştırır ve ödem attırır. Mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır ve bu sayede kilo vermenize de yardımcı olur. Yemeklerde kullanılan Zerdeçal,suda kaynatılarak çay yapılarak da içilebilir. Zerdeçal’ı çay yapılmasının dışında bal ile birliktede tüketilebilirsiniz.


...
 
Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Bir kere çok iddalı bir başlık bulmuş bunun için teşekkür etmek istiyorum :) Vay tarçına, hindistan cevizine ve fasulyeye bayılırım yoksa ben bu yüzden mi zayıfım :) :) Emeğine sağlık canım benim.
 

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Olabilir canım ama faydası olur bence ayrıca çokta sağlıklı :) Rapunzel cim senin bunlara zaten ihtiyacın yok
 
Üyelik Tarihi
15 May 2017
Konular
1
Mesajlar
56
MFC Puanı
0
tşkler kizlar beni düşündüğünüz için ;)
 
Üst