Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Malzemeler (4 Kişilik)
2 adet kereviz sapı
8 küçük soğan
Tereyağ veya sıvıyağ
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kereviz saplarını ayırın ,sert liflerini kazıyın.Soğuk su altında özenle yıkadıktan sonra 5 cm. uzunluğunda parçalara ayırın.
Büyük bir tencerede bol miktarda su koyarak kaynatın.Tuzlayıp kereviz saplarını ilave edin.
8 dakika haşlayın.
Başka bir tencerede biraz tereyağı ile soğanları pembeleştirin.Kereviz parçalarını ve suyu ilekaynatıp karabiber ile çeşitlendirin.Sebzeler kıtır kıtır olmalıdır.
A ve C vitamininden çok zengin olan kereviz 100 gr. 38 kalori ihtiva eder.Kerevizle rejim yaparken tuzdan kaçının çünkü içinde bol miktara sodyum klorür ihtiva eder.
2 adet kereviz sapı
8 küçük soğan
Tereyağ veya sıvıyağ
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kereviz saplarını ayırın ,sert liflerini kazıyın.Soğuk su altında özenle yıkadıktan sonra 5 cm. uzunluğunda parçalara ayırın.
Büyük bir tencerede bol miktarda su koyarak kaynatın.Tuzlayıp kereviz saplarını ilave edin.
8 dakika haşlayın.
Başka bir tencerede biraz tereyağı ile soğanları pembeleştirin.Kereviz parçalarını ve suyu ilekaynatıp karabiber ile çeşitlendirin.Sebzeler kıtır kıtır olmalıdır.
A ve C vitamininden çok zengin olan kereviz 100 gr. 38 kalori ihtiva eder.Kerevizle rejim yaparken tuzdan kaçının çünkü içinde bol miktara sodyum klorür ihtiva eder.