Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü  24 Mayıs 2018, Saat 23:34
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #1

yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Ramazan 10. Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :
Düğün çorbası
Et sote
Şehriye pilavı
Kolay tiramisu




Düğün çorbası


500 gram kuzu gerdan eti
6 su bardağı su
Çorbanın terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane


Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın. Tuz ekleyin.Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etleri uzun ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün.Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Etleri de katıp kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Servisinde kullanmak üzere; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı tatlı toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın.Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını katıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Kuru nane ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Ramazan 10. Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :
Düğün çorbası
Et sote
Şehriye pilavı
Kolay tiramisu




Düğün çorbası


500 gram kuzu gerdan eti
6 su bardağı su
Çorbanın terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane


Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın. Tuz ekleyin.Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etleri uzun ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün.Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Etleri de katıp kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Servisinde kullanmak üzere; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı tatlı toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın.Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını katıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Kuru nane ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

Beğen bunu beğendi.
 Alıntı
Ramazan 10. Gün İftar Menüsü  24 Mayıs 2018, Saat 23:35
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Ramazan 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #2


Et sote


600 gram sotelik dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik


Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.


Beğen bunu beğendi.
 Alıntı
Ramazan 10. Gün İftar Menüsü  24 Mayıs 2018, Saat 23:36
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Ramazan 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #3


Şehriye pilavı


2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy rendelenmiş domates
1 diş rendelenmiş sarımsak
20 adet cherry domates (arzuya göre kırmızı ve sarı renkli
200 gram haşlanmış tavuk göğsü
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
4 yaprak taze fesleğen


Tereyağını derin bir tencerede, kısık ateşte eritin. Rendelenmiş domates ve sarımsağı katıp kavurun.Renkli kiraz domatesleri ortadan ikiye bölün. Haşlanmış tavuk göğsünün varsa deri ve kemikli kısımlarını aldıktan sonra küçük parçalar halinde ditin.Kavrulan domates sosa sıcak tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Haşlanmış tavuk göğsü parçalarını katın. Su kaynamaya başladığında arpa şehriyeyi ilave edip pişmeye bırakın.Şehriyeler suyunu çekip göz göz olmaya yaklaştığında doğranmış domatesleri katıp sadece bir kez karıştırın.Pişirme işlemini kısık ateşte kısa bir süre daha devam ettirdikten sonra kapağını kapatıp pilavı dinlendirin.İnce ince kıyılmış taze fesleğen ilavesiyle ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.


Beğen bunu beğendi.
 Alıntı
Ramazan 10. Gün İftar Menüsü  24 Mayıs 2018, Saat 23:37
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Ramazan 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #4


Kolay tiramisu


1 paket hazır kek (iki katlı pasta tabanı)
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kreması için:
200 gram labne peyniri
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao


Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kremayı soğumaya bırakın. Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın.Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.Pastanın diğer katını kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin ve buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Beğen bunu beğendi.
 Alıntı
Cevap: Ramazan 10. Gün İftar Menüsü  25 Mayıs 2018, Saat 03:06
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #5

çok teşekkürler @Herkül, ellerine sağlık


Beğen Herkül bunu beğendi.
 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü  15 Mayıs 2019, Saat 10:33
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #6

Güncel Ramazan sofrası yemek tariflerimizi buradan takip edebilirsiniz ...


 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü  15 Mayıs 2019, Saat 10:55
DurumuÇevrimdışı
Yeni Üye
Püf - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #7

Oy oy oy bugünde menü çookk iyii


Beğen Herkül bunu beğendi.
 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü  15 Mayıs 2019, Saat 11:12
DurumuÇevrimiçi
н e l p e r
Stskeep - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #8

Bide bunları yapan olsaydı süperdi


 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü  15 Mayıs 2019, Saat 14:34
DurumuÇevrimiçi
Kelimelerim kadar çok değilim...
Sadece üç noktadan ibaretim....
Siyah'ım
Gece - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #9

Menü güzelmiş @Püf yapda beni çağır kızz


 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü  15 Mayıs 2019, Saat 14:44
DurumuÇevrimdışı
Yeni Üye
Püf - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 10. Gün İftar Menüsü

 
Yorum #10

Alıntı:
Gece Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Menü güzelmiş @Püf yapda beni çağır kızz
Yaparsam söz çağırırım şeker


Beğen Gece bunu beğendi.
 Alıntı
Cevapla

Etiketler
börekler, bugün ne pişirsem, bugün ne yiyelim, çorbalar, günün menüsü, kebaplar, lezze tli tarifler, pilavlar, ramazan menüsü, yemek tarifleri, yöresel yemekler


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yukarı Git