Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü  12 Haziran 2018, Saat 22:14
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

 
Yorum #1

Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Erişte çorbası
Semizotu yemeği
Barbunya
Hindistan cevizli muhallebi




Erişte çorbası


1 çay bardağı yeşil mercimek
1,5 çay bardağı erişte
3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarhun otu


Yeşil mercimekleri bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dakika haşlayın.Haşlandıktan sonra hemen süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir kenarda beklesinler.Bir tencereye tereyağını alıp eritin ve üzerine zeytinyağını ilave edin, yağ ısınınca rendelenmiş kuru soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun.Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Ardından sıcak suyu, tavuk suyunu , haşlanmış mercimeği ve erişteyi ekleyin. Eriştelerin yapışmaması için bir süre karıştırın.Tarhun otunu da ilave edin ve çorba koyu bir kıvam alana dek ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.Pişmesine yakın tuzunu da ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Erişte çorbası
Semizotu yemeği
Barbunya
Hindistan cevizli muhallebi




Erişte çorbası


1 çay bardağı yeşil mercimek
1,5 çay bardağı erişte
3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarhun otu


Yeşil mercimekleri bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dakika haşlayın.Haşlandıktan sonra hemen süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir kenarda beklesinler.Bir tencereye tereyağını alıp eritin ve üzerine zeytinyağını ilave edin, yağ ısınınca rendelenmiş kuru soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun.Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Ardından sıcak suyu, tavuk suyunu , haşlanmış mercimeği ve erişteyi ekleyin. Eriştelerin yapışmaması için bir süre karıştırın.Tarhun otunu da ilave edin ve çorba koyu bir kıvam alana dek ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.Pişmesine yakın tuzunu da ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edin.


Beğen Beste bunu beğendi.
 Alıntı
Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü  12 Haziran 2018, Saat 22:15
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

 
Yorum #2


Semizotu yemeği


1 demet semizotu
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
2 yemek kaşığı kırık pirinç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Semizotunun saplarını ayıklayıp, bol suyla güzelce yıkayın. Ardından ince ince doğrayın. Vitamin değerini kaybetmemesi için doğramak yerine elinizle de koparabilirsiniz.Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve küp küp doğradığınzı kuru soğanı ilave edin, biraz kavurduktan sonra ince ince doğradığınız sivri biberi ekleyin.Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra salçayı ilave edip karıştırın ve ardından küp küp doğradığınız domatesi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Semizotunu ilave edin, ardından baharatları, yıkanmış pirinci ve suyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından ocaktan alıp afiyetle tüketin.



Beğen bunu beğendi.
 Alıntı
Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü  12 Haziran 2018, Saat 22:16
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

 
Yorum #3


Barbunya


1 kilogram taze barbunya
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet büyük boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servisi için
1/4 demet maydanoz
1 adet taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)


Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız barbunyaları üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın.Kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın, lezzet vermesi için bütün olarak bırakın. Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendeleyin.Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğan ve sarımsakları katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Patates ve havuç küplerini katıp kısa süre kavurun.Hafif renk vermesi için domates salçası ve rendelenmiş domatesleri katıp kısık ateşte pişmeye bırakın.Haşlanmış barbunyayı süzüp tencereye alın. Toz şeker, tuz ve sıcak suyu ekledikten sonra kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.Sonrasında derin bir servis kabına aktardığınız barbunyayı; arzuya göre üzerine gezdirdiğiniz sızma zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.



Beğen bunu beğendi.
 Alıntı
Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü  12 Haziran 2018, Saat 22:16
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

 
Yorum #4


Hindistan cevizli muhallebi


500 ml.inek sütü
250 ml.hindistan cevizi sütü
250 ml.hindistan cevizi kreması
70 gram pirinç unu
1/2 adet vanilya çubuğu
1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
1/2 su bardağı agave şurubu


Bir litrelik süt ve krema karışımını (inek sütü, Hindistan cevizi sütü ve kreması) tencereye aktarın.Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmını kazıdıktan sonra tencereye alın. Agave şurubu ve rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin.Yavaş yavaş karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayan süte, pirinç ununu yavaşça ekleyin ve bir yandan da tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.5 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan tatlı karışımını ocaktan alın.Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin.



Beğen bunu beğendi.
 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü  13 Haziran 2018, Saat 00:25
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

 
Yorum #5

Teşekkürler, yine sağlıklı ve besleyici bir menü olmuş


Beğen Herkül bunu beğendi.
 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü  13 Haziran 2018, Saat 08:42
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

 
Yorum #6

Güncel Ramazan sofrası menülerimize buradan ulaşabilirsiniz.


 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü  13 Haziran 2018, Saat 12:49
DurumuÇevrimiçi
♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫
Hey canım rinnan nay rinna rinna nay
♪♫ Kayığa binsem götürür ♫♪
Hey canım hey!
Bezelye - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

 
Yorum #7

Çorbası dışında menü tırt


 Alıntı
Cevap: Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü  03 Haziran 2019, Saat 02:56
DurumuÇevrimiçi
Canım Dedem
Herkül - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

 
Yorum #8

Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.


 Alıntı
Cevapla

Etiketler
börekler, bugün ne pişirsem, bugün ne yiyelim, çorbalar, günün menüsü, kebaplar, lezzetli tarifler, pilavlar, ramazan menüsü, yemek tarifleri, yöresel yemekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yukarı Git