• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Şanlıurfa'ya Özgü Kengerli Pilav Tarifi

Hasan İskan

Şanlıurfa
Emektar Üye
Üyelik Tarihi
17 Ağu 2022
Konular
348
Mesajlar
2,017
MFC Puanı
26,020

Kengerli Pilav Tarifi :​

test

Malzemeler (6 Kişilik)
1 kg kenger
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı sadeyağ
4 bardak su
1 tatlı kaşığı karabiber Tuz
Hazırlanışı
Kengerlerin dikenleri temizlenir, iki cm uzunluğunda parçalara ayrılır, bol suda yıkanır. Bir tencerede su kaynatılıp kengerler içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanıp süzgece alınır. Süzülünce yağın yarısı tencereye konulur ve ısıtılır, iyice ısınan yağın içerisinde kengerler kavrulur, bir tabağa alınır. Geride kalan yağ tencereye konulup ısıtılır, bulgurlar yıkanıp tencerede kavrulur. Kavrulan bulgurlara 4 bardak su, tuz ve karabiber ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Bulgurlar göz göz olunca kengerler ilave edilerek karıştırılır, ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır. Servis tabağına alınan pilav, bostanayla yenilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN
 
Üst