- Üyelik Tarihi
- 17 Ağu 2022
- Konular
- 348
- Mesajlar
- 2,017
- MFC Puanı
- 26,020
Her türlü Yemek tarifi Paylaşabilirsiniz. Konu altında
Ben teşekkür ederim @Nur34teşekkürler efendim
Paylaşımın için teşekkürler, eşime söylümde yapsın, güzel ekmek benziyor.
Malzemeler
Yarım yaş maya (21 gr)
2 su bardağı (ılık) süt (400ml)
5 su bardağı un, çok yumuşak bir hamur olmalı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Bardak ölçüsü: 200ml
Pofuduk Ekmek Nasıl Yapılır
Yoğurma kabına süt ve mayayı koyun karıştırın. Maya eridikten sonra tuzunu ve şekerini koyup tekrar karıştırın ve unu ekleyip yoğurun, kapağını kapatın. 1 saat mayalansın.
Ardından tezgahı unlayın, 8 adet aynı ölçüde bezeler alın.
Püf noktası kesinlikle üzerini kapatın ve bezeleri 15dk dinlendirin.
Merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın çok inceltmeden. Sık sık çevirerek pişirin, çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur.
Piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun.
Üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün. Afiyet olsun.
Foduk ekmek tarifi
Arasına beyaz peynir, domates off ne yenir
Malzemeler
Yarım yaş maya (21 gr)
2 su bardağı (ılık) süt (400ml)
5 su bardağı un, çok yumuşak bir hamur olmalı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Bardak ölçüsü: 200ml
Pofuduk Ekmek Nasıl Yapılır
Yoğurma kabına süt ve mayayı koyun karıştırın. Maya eridikten sonra tuzunu ve şekerini koyup tekrar karıştırın ve unu ekleyip yoğurun, kapağını kapatın. 1 saat mayalansın.
Ardından tezgahı unlayın, 8 adet aynı ölçüde bezeler alın.
Püf noktası kesinlikle üzerini kapatın ve bezeleri 15dk dinlendirin.
Merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın çok inceltmeden. Sık sık çevirerek pişirin, çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur.
Piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun.
Üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün. Afiyet olsun.
Foduk ekmek tarifi
Az miktarda evet ama sıcak olacak yanına da cola sipariş verelim sabaha gelirAynen öyle canım birde tereyağ surecen
Aynen öyleAz miktarda evet ama sıcak olacak yanına da cola sipariş verelim sabaha gelir
Patatesli poğaça gibi tadı da çok güzel tâbi yumuşak olması lazım sert anlaşılmıyorPatates Pişisi
Malzemeler
Patates Pişisi Nasıl Yapılır?
- 1 adet patates
- Un
- Tuz
- Sıvı yağ
- Yeşillik (maydanoz, taze soğan)
- 1 paket kabartma tozu
1. Patatesi haşlayın ve soğuduktan sonra iyice ezin.
2. Ezdiğiniz patatesin içerisine; un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun ve hamur haline getirin.
3. Hamur haline gelince, ince ince doğradığınız yeşillikleri ekleyip tekrar yoğurun.
4. Hamuru dinlenmesi için üzerini örterek bekletin.
5. Dinlenmiş ve kabarmış hamuru, elinizle şekil vererek az sıvı yağda kızartın.
Ellerinize emeğinize sağlık
Malzemeler
Yarım yaş maya (21 gr)
2 su bardağı (ılık) süt (400ml)
5 su bardağı un, çok yumuşak bir hamur olmalı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Bardak ölçüsü: 200ml
Pofuduk Ekmek Nasıl Yapılır
Yoğurma kabına süt ve mayayı koyun karıştırın. Maya eridikten sonra tuzunu ve şekerini koyup tekrar karıştırın ve unu ekleyip yoğurun, kapağını kapatın. 1 saat mayalansın.
Ardından tezgahı unlayın, 8 adet aynı ölçüde bezeler alın.
Püf noktası kesinlikle üzerini kapatın ve bezeleri 15dk dinlendirin.
Merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın çok inceltmeden. Sık sık çevirerek pişirin, çok pişirmeyin eğer çok pişirirseniz ekmekler kurur.
Piştikten sonra ekmekleri temiz bir bezin arasına koyun.
Üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün. Afiyet olsun.
Foduk ekmek tarifi