• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
16 Eki 2012
Konular
21
Mesajlar
196
MFC Puanı
30




Öyle bir ayet yok. Görüşünüz Kuran'i çerçevede yazılmamış. Lütfen ben konularımı Kuran ayetlerine dayanarak yazıyorum. Sanılar, masallar, hikayeler, kuruntulara göre değil..

Görüşünüzde işe yarar değerli bir fikir göremedim. Sizin zihniyetiniz dünyayı yönetmek olsun, bizim zihniyetimiz bir insana daha ayet ulaştırmaktır.

Hatırladığınız ayeti lütfen yazar mısınız?

Kafadan din ayet uydurmak büyük günahtır. İslam delil dinidir. Lütfen sanılarla konuşmayınız..

Mehdi fikri uydurmadır. İnanç konularında tek kaynak Kurandır. Ameli konularda ise Kuran ve sahih Sünnet..

Osmanlı ile kafayı bozmak yerine, Kuran okuyunuz. :smile:

Haklısın şimdi araştırdım Hadisi Şerif miş İslam Garip Geldi Garip Gidecek. Osmanlı ile kafayı bozmadım örnek verdim sadece, Mehdi konusunda gelecek mi gelmeyecekmi konusunda kesin konuşmamak gerekir yinede.. Ama deliller gelmeyeceği hususunda.
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
doğrudur bak buna katılırım habibullah net olarak gecmemektedir ... kelime anlamı övmek olan muhammed ile baslayan ayetleri ey övülmüş kul olarak tercüme edende olmustur ama ordaki isim nettir sıfat yuklenmemiştir ...

tesekkurler
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
ümmetine allahın cizdiği cercevede seffaat hakkı verilcek alimlerin buna bu yorumu yapma nedeni kıyamette hz isanın muhammed ummeti olarak inip mehdiye tabi olmasındandır ...

tesekkurler
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
bendemerakla sorarım konstantiniyyenin fethinin işareti hz eyubun surların dibinde ölümü beklemesi ileri gorusmuydu sence? yoksa dilediğine dilediğini bahseden yaratıcının peygamberine geleceği mujdeletmesi onundabunu gormesimiydi ... bu mantıkla bakarsa mirac biraz supheli olmuyor hadi allah katına yukseldi sorulduğunda mescidi aksanın tüm detaylarını bilmesi gaybı allahın dilediği ölcüde bildirmesi değilmiydi ?

koca peygamber sende olmayan kalp gozuyle sana konusursa sen halay cekersin... bazı seyler ibret için dir ibretten yorumda insanlara akıllı olanlara verilmiştir ... ne dicekti resuliekrem ben gaybı biliyorum muhtesemim falanmı ?
 

anlamadım

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
17 Tem 2017
Konular
3
Mesajlar
42
MFC Puanı
0
miraçta o na her şey gösterilmişti tabi dünya ve insanlar gibi şeyler hakkında Allah ın bizim dışımızda yarattıkları hakkında bilgisi olmayabilir bu yönüyle gaybı bilmezken insanlar ve cinler hakkında olmuş olacak olayların gösterilmesi miraç hadisesiyle bir takım gaybi haberleri bilmesine ve bildirmesine sebep olmuştur
 

anlamadım

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
17 Tem 2017
Konular
3
Mesajlar
42
MFC Puanı
0
mehdilik inancı içinde zehrini ve panzehirini barındıran bir inançtır
kimi zehirlenir kimi şifaya kavuşur fakat mehdi olmayan birine mehdidir diyerek saltanat hayalleri kurmak gözünü dünya imparatorluğu.dünyaya hükmetme arzusuyla yanıp tutuşma zehirlenmenin en alasıdır.
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
"Selam üzerimedir; doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak yeniden-kaldırılacağım gün de." (Meryem, 19/33)

mesihin geleceği burdan anlamak isteyene nettir mehdiyet deccaliyet elbet vardır ... okullarda ders goren kardeslerim bir fomrule kaç ornek vardır ? milyon ornek veremezler değilmi allah kuranı kerimi indirmiş bir emri bir olguyu bize anlatsın oğretsin diye hz peygamberi elçi tayin etmiştir burdaki eksikleri ancak fıkıh la sünnetle destekleyerek anlarsınız kuranda o yok bu yok bir konunun tamamlanması ustunden yıllar gecen ayetlerle olmustur hepsini bir araya toplamak yorumlamak ne burda benim aklımın bilgimin yeteceği birşey ne sizin ama bu son yıllarda boyle guruplar var maalesef ...direk mealle bıryere varamazsınız konular çok hepsindede hakim değilim hakim olmadığınız konularda biyerden alıntıyla dine değiştirmeyin bu bu dine atılmıs kazıktır hadis desteğinin kaldırılması için atılmıs kazıktır etmeyin yahu camilere sandalye sokup kilisestirenlerle basladı bu bize sadece kuran yeter mantığı herkese kuran yeter evet ama emir ve yasaklar için emrin uygulanısı için anlatımlar sart ona bakarsak çok sey eksik kalıcaktır kıyamette mehdi gelir gelmez inanmak isteyeninanır istemeyen inanmaz zaten kıt bilgide olan insanın ların kafasını karsıtıyorsunuz hz musa donemindeki namaz durumu hikayesini herkes bilir tabi oda rivayettir onuda kabul ederseniz ... mealle yarım yamalak bilgiyle fetva vermektir buda yanlıstır .... benim gorusum bu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst