İlksu
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
- Konular
- 589
- Mesajlar
- 1,269
- MFC Puanı
- 30
Malzemeler:
1 kg patlıcan
150 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
3 orta boy domates
3-4 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyalım.
Soyduğumuz patlıcanları tuzlu suda 15 dk kadar bekletelim. Acısı çıksın.
Patlıcanları ortadan ikiye keserek kızgın yağda kızartalım.
Patlıcanlar kızarırken diğer yandan içini hazırlayalım.
Tavaya kıymaya koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.
Suyunu çektikten sonra 3-4 yemek kaşığı sıvı yağını ekleyip 1 adet soğanı doğrayalım ve birlikte kavuralım.
Ardından salçasını da ekleyelim.
Küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip 5 dk kadar daha pişirip ocaktan alalım.
Kızarmış olan patlıcanları borcama dizelim.
Çatal yardımı ile patlıcanların ortasını ezerek açalım.
Üzerine kıyma harcından yerleştirelim ve birer tanede yeşil biber ekleyelim üzerine.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına sürelim.
Yemeğimiz zaten pişmiş olduğu için çok durmasına gerek kızarana kadar pişirmemiz yeterli olacaktır.
Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.