• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

18 Mayıs 2017 Günün Yemeği - Tencerede Orman Kebabı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
- Tencerede Orman Kebabı -


gqa9lQ.jpg



Malzemeler:

- 500 gr kuşbaşı et,
- 2 adet patates,
- 2 adet havuç,
- 1 adet domates,
- 1 adet yeşil biber,
- 1 adet soğan,
- 1 küçük kavanoz bezelye,
- 2 çorba kaşığı salça,
- Zeytinyağı,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pul biber,
- Sıcak su.


Yapılışı :

Tencereye etleri koyup, ağzını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.

Soğanı, domatesi, yeşil biberi ince ince doğrayalım.

Patatesleri, havuçları küp şeklinde iri iri doğrayalım.

Etler suyunu çektikten içine soğanı, zeytin yağını ilave edip, soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.

Sonra domatesi, yeşil biberi, patatesleri, havuçları, salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, tuzu ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.

Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak 5 dakika daha kavuralım.

Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip, orta ateşte pişirelim.

Yemeği ocaktan almamıza yakın bezelyeleri ilave edip, 2-3 dakika daha pişirip, Orman Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım.



~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst