• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

31 Mayıs 2017 Günün Yemeği - Sini Köfte (Adana)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
...


~ Sini Köfte (Adana) ~

DdVVky.png



Malzemeler:

- 350 gr çiğ köftelik kıyma
- 4 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber





Yoğurmak İçin:

- Yeteri kadar su




İç Harcı İçin:

- 30 gr margarin
- 500 gr yağlı kıyma
- 3 adet soğan
- 1 su bardağı ceviz içi
- Yarım su bardağı Antep fıstığı içi
- Tuz
- 1’er çay kaşığı karabiber ve yenibahar




Üzeri İçin:

- 30 gr margarin
- Frenk soğanı





Yapılışı:

Köftenin dış harcı için çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, un, rendelenmiş soğan, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve yeteri kadar suyu bir kasede karıştırın.

Köftenin iç harcı için, soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı margarinle hafifçe kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve yenibahar ile tatlandırın.

Kıymayı ocaktan alıp iri kırılmış ceviz ve Antep fıstığını ekleyin. Harcı ılınmaya bırakın.

Köftenin dış harcının yarısını margarin ile yağlanmış 30-35 santim çapında bir tepsiye elinizle bastırarak yayın.

Üzerine iç harcı ekleyip kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Kalan bulgurlu harcı üzerine ekleyip çok düzgün olacak şekilde kaşığın tersiyle düzleyin.

Keskin bir bıçağı soğuk suya batırarak tepsideki köfteyi kare şeklinde kesin. Margarini hafifçe eritip köftenin üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Köftenin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz su serpip tepsinin üstünü kapatın. Frenk soğanıyla süsleyerek sıcak servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst