-
-
-
- MFC Puanı
- 72

Uzun zamandır beklenen şey gerçekleşti ve Android N'in tatlı ismi açıklandı.
Google'ın mobil cihazlar için geliştirmiş olduğu işletim sistemi, Android, her sürümünde farklı isimler edindi. Örneğine Android 6.0'ya "Marshmallow", Android 4.0'a "Ice Cream" ismi verildi. İşletim sistemi sürümlerini tatlı ismi ile bağdaştırmaya devam eden Google, sadece birkaç hafta önce net olarak görüntülenebilen Android N'e vereceği ismi belirledi.
Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Android 7.0 sürümü, Google'ın geliştirme merkezlerinde "New York Cheesecake" olarak anılyor. "Nougat" veya "Nutella" bekleyen Android kullanıcılarını üzmüş olabileceğimi biliyorum, ancak Google'ın uzun süredir New York Cheesecake ismini kullanıyor olması, bu ismin muhtemelen değişmeyecek olduğu anlamına geliyor.
Normal cheesecake'ten ne farkı olduğunu bile bilmediğim New York Cheesecake, işletim sisteminin önceki sürümlerinde yaratıcılığını konuşturan Google'dan beklediğimiz isimlerin maalesef çok altında kaldı. Resmi olarak kullanıma sunulmamış olan bu işletim sisteminin her an yeni bir isim kazanabileceğini de unutmamak gerek.