• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Anemi (Kansızlık) için bitkisel Çözüm

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
ANEMİ (KANSIZLIK) İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM

Tanımı : Halk dilinde kansızlık adını alan aneminin çok şekli olup asıl iki grupta sınıflandırılır.
1. Alyuvarların normalden ufak olup, normalden daha az hemoglobinleri olması.
2. Alyuvarların normalden iri olup, normalden daha fazla hemoglobinleri içermeleridir.
Bu iki durumda da alyuvarların sayısı normalden azdır.
Kansızlığın Nedenleri : Demirin yetersiz alındığı durumlarda alyuvarların yapımında oluşan bozukluklar, şiddetli adet kanamaları, kronik böbrek rahatsızlıklarında kan yapımının bozulması, bağırsak hastalıklarında demirin sindirim sisteminde yetersiz emilimi gibi nedenleri vardır.Tedavisi nedenin tedavisi esasına dayanır.
Kansızlık (Anemi ) Olan Kişiler Neler Yemelidir?
Anemi sorunu olan kişilerin genellikle zayıf ve kuvvetsiz bir bünyeye sahip olmasından ötürü bünyelerini güçlendirmeleri için :
Et ve et ürünleri : Izgara olarak taze dalak, karaciğer özellikle dana ciğeri, beyin haşlama, az pişmiş sığır bifteği.
Baklagiller : Kuru baklaların tümü.
Süt Ürünleri : Yoğurt,
Sebzeler : Sarımsak, kereviz, kuşkonmaz, ıspanak, pırasa, soğan, lahana, dolmalık biber, maydanoz, zeytin,
Meyveler : Turunçgiller, taze üzüm, erik, elma, armut, kavun, karpuz, kestane, ceviz,
Sıkma su olarak : Pancar suyu nar suyu, limon veya turunçgiller suyu gibi gıdalarla kendilerini beslemeleri gerekmektedir.
Bu besinlerle beslenmeleri anemisi olan kişilerde oldukça faydalı olacaktır.
Kansızlık (Anemi) İçin Şifalı Bitkiler
* Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı ince kıyılmış ısırgan otu konulup kaynadıktan sonra süzülerek sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
* İyice kıyılmış bir çay kaşığı koyun otu yaprakları bir fincan kaynar suyun içine içine atılıp kısa bir süre demlenmesinden sonra süzülerek sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kantaron katılıp kaynatıldıktan sonra süzülüp günde üç defa aç karnına birer çay fincanı içilir.
* Bir fincan kaynar suyun içine içine dövülüp toz haline getirilmiş bir çay kaşığı ardıç tohumu katılıp demlenmesi için bekledikten sonra günde üç fincan içilir.
* Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı oğul otu konulup kaynatıldıktan sonra süzülüp günde üç fincan olmak üzere içilir.
* Böğürtlen şurup yapılıp içilir.
* Yarım litre inek sütünün içine bir yemek kaşığı ince rendelenmiş tatlı badem ilave edilip kaynatılıp , ılıdıktan sonra bir fincan üzüm pekmezi ile karıştırılarak gün içinde iki kere içilir.
* Bir litre suyun içine bir avuç andız otu konulup kaynatıldıktan sonra süzülüp günde üç fincan olmak üzere içilir.
 
Üst