• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Avrupa'dan akıllı telefonlar için yeni yasa geliyor!

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

AB'nin, Avrupa Birliği'ndeki siber olayların maliyetini azaltmak için siber güvenlik riski taşıyan akıllı cihazları hedefleyen yeni bir öneriyi duyurmaya hazırlandığı bildiriliyor.​

İnternete bağlı akıllı cihaz üreticileri, cihazlarının güvenli olduğundan emin olmak zorunda kalacak veya ürünlerinin yasaklanma ve 15 milyon Euro'ya kadar veya toplam küresel gelirlerinin %2,5’ine varan para cezalarıyla karşı karşıya kalma riskini alacak

Bir Reuters haberine göre, Avrupa Birliği yöneticileri, sonunda yasa haline gelebilecek bir teklif olan Siber Esneklik Yasasını 13 Eylül'de açıklayacak. Önerilen düzenleme, akıllı TV'ler, buzdolapları ve akıllı hoparlörler gibi İnternet bağlantılı cihazları kapsıyor ve üreticilerin güvenliklerini artırmalarını gerektiren katı kurallar öneriyor.

Rapora göre, AB'nin önerisi, akıllı cihaz üreticilerinden ürünlerinin siber güvenlik risklerini değerlendirmesini ve kusurların ve sorunların çözülmesini sağlamasını ve Avrupa Birliği Siber Güvenlik Ajansı'na (ENISA) siber güvenlikle ilgili olayları 24 saat içinde bildirmesini bekleyecek.

Avrupa'dan akıllı telefonlar için yeni yasa geliyor!​

Öneri ayrıca, önerilen kurallara uymayan şirketlere, hangisi daha yüksekse, 15 milyon Euro'ya kadar veya toplam küresel cirolarının %2,5’ine kadar para cezası verilmesini öneriyor. Rapora göre, bu ceza daha küçük suçlar için azaltılabilecek.

Benzer şekilde, önerilen Siber Esneklik Yasası, ulusal gözetim yetkililerinin, kurallara uymuyorsa, ürünün geri çekilmesini veya geri çağrılmasını emrederek Avrupa pazarından bir ürünü kısıtlamasına da izin veriyor. Rapora göre, önerilen mevzuat AB ülkeleri girdi sağladığında sonunda yasa haline gelebilir.
 
Üst