-
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
-
- Mesajlar
- 1,593
-
- MFC Puanı
- 3

Baharatlı armut suyu tarifi için malzemeler
Şurubu için
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
25 g karanfil
3 dal taze biberiye
1 su bardağı soda
Püresi için
2 armut
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı taze biberiye
Baharatlı armut suyu hazırlanışı
Şurubu için şeker, su, karanfil ve biberiye yapraklarını bir sos tenceresine alın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
Armutların kabuklarını soyup küp doğrayın. Armutlar, limon suyu ve taze biberiyeyi blender yardımıyla püre haline getirin.
Şerbeti, armut püresine ekleyip karıştırın. Üzerine sodayı ilave edin ve servis bardaklarına paylaştırıp bekletmeden servis yapın.