Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Balıklara Özgü Organlar

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Ağu 2016
  • Mesajlar
    11,694
  • MFC Puanı
    -894
Balıklara Özgü Organlar

Balıkların çoğunda, hava kesesi denilen bir organa rastlanır. Bu kese, biri içte (çok ince), öbürü dışta (daha kalın ve lifli yapıda) iki tabakadan oluşur; karın boşluğunda, omurganın alanda yer alır. Genellikle, içerdiği gazın boşaltılmasını sağlayan bir kanalla yemek
borusuna ya da mideye bağlanır;ama, kesenin her yandan kapalı bir boşluk biçiminde olduğu türler de vardır. Bazı türlerde hava kesesi yoktur; bazılarındaysa çok küçüktür. Genel olarak, hava kesesinin işlevlerinin yüzmeyle ilgili olduğu (içerdiği gaz solunuma elverişli değildir), bir başka deyişle, balıklara güç harcattırmadan belli bir düzeyde kalma olanağı sağlayan hidrostatik bir organ olduğu kabul edilir. Bazı türlerde de elektrik organlarına raslanır. Törpü balığında, Malapterurus 'ta ve Amerikada yaşayan elektrikli yılan balığında Gymnotus elektrik organları büyük ölçüde gelmiştir ve bu balıklara dokunan hayvanlar, şiddetti biçimde sarsılırlar.

36868d1379872309-elektirikli-yilan-baligi.jpg
 
Üst Alt