BAMYA TEMPURA (BAMYA KIZARTMASI) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
500 gr bamya için;
- 2 çorba kaşığı ekşi maya ya da bir tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yumurta
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 2 şişe soda
- Tuz
- 5 adet buz (Kızartmadan hemen önce kullanılacak)
BAMYA TEMPURA (BAMYA KIZARTMASI) NASIL YAPILIR?

Öncelikle bamyaların taze ve büyük olanlarını seçin. Bamyaların üst saplarını kesmeyin, sadece sakallarını temizleyin yıkayıp iyice kurutup buzdolabına koyun iyice soğusunlar. 2-3 saat önceden buzdolabına koyarsanız daha da iyi olur.

Tüm malzemelerin soğuk olması gerekiyor. Bunun için un dahil tüm malzemeleri buzdolabına koyun.

Un hariç tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve boza kıvamına gelmesini sağlayın.

Derin bir tavaya bolca yağ koyup iyice ısınmasını sağlayın.

Hazırladığınız tempuraya kızartmaya başlamadan önce 3 adet buz küpü atın ki karışım iyice soğusun.

Bamyaları sapından tutup karışıma batırın ve kızgın yağa atın. Hepsini bir anda atmayın.

Kızaran bamyaları 3-4 kat serdiğiniz kağıt havluyun üzerine alın. Yanında sevdiğiniz bir sosla servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.