• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

BAMYA TEMPURA (BAMYA KIZARTMASI) TARİFİ

Nur

Önce Hayaller Ölür, Sonra İnsan.
Özel Üye
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Mesajlar
2,671
MFC Puanı
32,630
Konum
İstanbul
3254 (1).jpg BAMYA TEMPURA (BAMYA KIZARTMASI) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

500 gr bamya için;


  • 2 çorba kaşığı ekşi maya ya da bir tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 şişe soda
  • Tuz
  • 5 adet buz (Kızartmadan hemen önce kullanılacak)
BAMYA TEMPURA (BAMYA KIZARTMASI) NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle bamyaların taze ve büyük olanlarını seçin. Bamyaların üst saplarını kesmeyin, sadece sakallarını temizleyin yıkayıp iyice kurutup buzdolabına koyun iyice soğusunlar. 2-3 saat önceden buzdolabına koyarsanız daha da iyi olur.


✔️ Tüm malzemelerin soğuk olması gerekiyor. Bunun için un dahil tüm malzemeleri buzdolabına koyun.

✔️ Un hariç tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve boza kıvamına gelmesini sağlayın.

✔️ Derin bir tavaya bolca yağ koyup iyice ısınmasını sağlayın.

✔️ Hazırladığınız tempuraya kızartmaya başlamadan önce 3 adet buz küpü atın ki karışım iyice soğusun.

✔️ Bamyaları sapından tutup karışıma batırın ve kızgın yağa atın. Hepsini bir anda atmayın.

✔️ Kızaran bamyaları 3-4 kat serdiğiniz kağıt havluyun üzerine alın. Yanında sevdiğiniz bir sosla servis edebilirsiniz.


Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
 
A’aa pek ta güzelimüş ?
Bamya kızartması görmemiştim ?
 
Teşekkürler beğeni için
 
Geri
Üst