Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bilgisayar bataryası için pratik bilgiler !

RaDaR

MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    29 Eki 2012
  • Mesajlar
    113
  • MFC Puanı
    8
Bilgisayarınızın bataryasını doğru kullanmanız, karşılaşabileceğiniz arızaları önlüyor.

Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının önde gelen şikâyetlerinden biri batarya arızalarıdır. Bilgisayar bataryasının yeterli akım alamaması, nem ve sıvı temasından kaynaklı oksitlenmeler bataryanın arızalanmasına sebep olur. Bataryanın ömrünü azaltan bu nedenler, bilgisayarın diğer donanımlarında da problemlere yol açabilir.

Bilgisayar pilini doğru kullanmanın, karşılaşabileceğiniz arızalara karşı sizi koruyacağını hatırlatan Pratik Servis, pilin verimli kullanımı için tavsiyelerde bulunuyor:

Dizüstü bilgisayarınızı pili ile birlikte kullanmaya özen gösteriniz, güç adaptörü takılıyken pil %100 dolu uyarısı aldığınızda adaptörünüzü çıkarınız. Adaptörsüz kullanımda pilin enerji düzeyinin %5’in altına düşmemesine dikkat ediniz.

Yeni bir pilin ilk kullanım yöntemi önemlidir. Pil takılı ve bilgisayarınız kapalı durumdayken 12 saat boyunca şarj ediniz.

Pili sürekli canlı tutmaya çalışınız. Haftada bir kez deşarj ve şarj işlemi yapınız.

Bilgisayarınız çalışırken pili söküp takmayınız.

Pili nemden ve sıvı temasından koruyunuz. Sıvı teması olursa, karşılaşılabilecek zararı azaltmak için, hemen enerjiyi kesip pili çıkarınız.

Fanın iyi çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Aşırı ısınma söz konusuysa pil hücreleri zarar görebilir.

Pilin ömrü zamanla azalır. Bu süreçte şoklama işlemi yapmayınız.
 
Üst Alt