Herkül
Admin
- Üyelik Tarihi
- 4 Haz 2013
- Konular
- 8,797
- Mesajlar
- 29,749
- MFC Puanı
- 17,460
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim
Terbiyeli Mercimek Çorbası
1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber
Tereyağını tavaya alın,soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyerek kavurun.unu ekleyip kavurmaya devam edin.mercimeği yıkayıp soğana ekleyin ev üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.kapağını kapatıp ocağı kisin.mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendirden geçirin.tekrar ocağa alin.yumurta sarisi ve limon suyunu çatalla çırpın içine sütü ekleyin ve karıştırın.sıcak çorbadan terbiyeye katip terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.bu şekilde 2-3 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.sos için tereyağını tavaya alıp eritin,eriyip kızınca ocaktan alin ve toz kırmızı biberi ekleyin.çorbayı kaseye alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
Patates Püreli Et Sote
Et sote için
1 kilogram dana kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar
Püre için
7-8 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.
Tel Şehriyeli Pilav
1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin.
Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
Cacık
1-2 salatalık
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
1/2 demet taze nane (veya bir avuç kuru nane)
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Salatalığı güzelce yıkayın. İster kabuğunu soyun, ister kabuklu bırakın. Bir bıçakla ince ince kıyın. Sarımsakları biraz tuzla iyice dövün. Yoğurtla güzelce çırpın. Yavaş yavaş su katarak suyu yoğurda yedirin. Yeşillikleri incecik kıyın. Geniş bir karıştırma kabında salatalık, yoğurt ve yeşillikleri karıştırın. 4 servis kâsesine pay edin. Üzerine kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Daha serin bir cacık olmasını isterseniz buz da koyulabilir.NOT: Dilerseniz kuru naneyi ve zeytinyağını cacığa karıştırmadan, üzerine gezdirerek de kullanabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?