OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Tarif
2.5 bardak pirinç
100 gr tereyağı
4-5 yk sıvıyağ
3.5 bardak su
1 tüm tavuk göğsü
1 demet maydonoz
1 kutu bezelye
1 çay bardağı mısır
yarım kurusoğan
yenibahar
karabiber
pul biber
tuz
YAPILIŞI;
İlk önce pirinç ılık suda 1 saat ıslatılır. Tavuklar ise akşamdan süt sirke pul biber ve zeytinyağı ile karıştırılıp bir gece dinlenmeye bırakılır. Ertesi gün tavuk göğüsleri sotelenecek şekilde uzun uzun doğranır 3-4 yk sıvıyağ ile kavrulur bu arada pirinçler yıkanarak süzülür. Tavuk kavrulduktan sonra üzerine pul biber ve diğer baharatlar eklenir ve tekrar üstüne ayıklanmış ve kıyılmış maydonoz serilir (bu malzemeler birbirine karıştırılmayacak sadece tencerenin dibine sıra ile dizilecek) ardından bezelye,mısır sırası ile yerleştirilir. Bunların üzerinede çok ince kıyılmış soğan serpilir isteğe göre bir domateste doğranılabilir. Tüm bu malzemeler üst üste dizildikten sonra başka bir tencereye tereyağı konularak süzülmüş olan pirin tuz atılarak kavrulur. Kavrulan pirinç diğer tencerede sırası ile dizilmiş malzemelerin üzerine düzgün bir şekilde kaşıkla yerleştirilir. Ocağın altı çok kısık ayara alınır kaynamış sıcak su(3,5 su bardağı) pişecek olan buhara pilavının üzerine dökülür ve tencerenin ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişen pilav dinlendikten sonra düz bir servis tabağına dikkatlice ters çevrilir ve servis yapılır.
Biraz zahmetli bir pilav olsada yemesi çok güzel ve yedikten sonra insan tüm bu zahmetleri unutuveriyor. ben bu pilavı kış aylarında yaptığımda tavuk yerine kırmızı et ve ek olarakta kestane ekleyerek yapıyorum onunda tadı ayrı bir enfes oluyor kısmet olursa onuda yaptığımda bloğuma koyup sizlerle paylaşmayı isterm. Buhara pilavı en çok bayramlara yakışıyor aslında birde ben bir akraba ziyaretine yada doğuma giderken yaparım herkes çok beğenir sizlerinde yapıp afiyetle yemeniz dileğiyle iyi günler