- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 26 Şub 2016
-
- Mesajlar
- 521
-
- MFC Puanı
- 261

Bu bir batıl inanış değil, bilimsel bir araştırmanın sonucu: Harvard Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre bazı besinleri yiyenler daha kolay hamile kalıyor.
Eğer beslenme rutininize avakado meyvesini ve sızma zeytinyağını katarsanız, hamilelik şansınız 3 kat artıyor.
Araştırma Harvard Tıp Fakültesi Massachusette General Hastanesi Üreme Merkezinde yapıldı. Tüp bebek tedavisi gören 147 kadının yarısı tekli doymamış yağlarla (yani avakado ve sızma zeytinyağı gibi) beslendi. Diğer yarısı ise tereyağı ve kırmızı et zengini bir diyete alındı.
AVAKADO VE CEVİZ YİYENİN BEBEĞİ OLUYOR
Ceviz, avakado ya da sızma zeytinyağı ile beslenen ilk gruptaki kadınların tüp bebek tedavisine cevap vermeleri ve bebek sahibi olma oranları, tereyağ ve kırmızı et ile beslenenlere göre 3-4 kat fazlaydı. Tereyağı ve kırmızı et ile beslenenlerden toplanan kaliteli yumurta sayısı oldukça düşüktü.
DÜŞÜK ORANI DAHA AZ
Araştırma canlı bebek doğumu üzerine yoğunlaştırıldığında da sonucun değişmediği tekli doymamış yağlarla beslenen kadınların, tereyağ ile beslenenlere oranla 3-4 kat daha fazla canlı doğum yaptığını söylüyor.
Araştırmacılar bunun sebebini; tekli doymamış yağların insülin direncini kırarak doğurganlığı artırması olarak açıklıyor.
TEKLİ DOYMAMIŞ YAĞLAR NELERDİR?
Avakado
Kabuklu yemişler ( ceviz, fındık, badem)
Kabuklu yemiş yağları (Ceviz yağı, fındık yağı, badem yağı)
Sızma zeytinyağı