-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Caipirinha Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
Cachaça
Lime
Esmer şeker
Kırık buz
Yapılışı:
1. Yarım lime’ı küp şeklinde, ufak parçalara kesip, kısa ve geniş ağızlı bir bardağın içine koyun.
2. Limeları bardakta suyunu bırakacak şekilde ezin. Dikkat edilmesi gereken nokta, limeleri çok ezmemek. Narenciyeleri de çok ezersek, tadı acılaşır.
3. Bir tatlı kaşığı esmer şekeri , baksa bir baradağa boşaltın.
4. Esmer şekerin çok az üstüne gelecek sekilde su koyup, iyice karıştırıp, eritin.
5.Şekeri kokteyl bardağına boşaltıktan sonra, kaşık yardımı ile karıştırın.
6. Bardağın ağzına kadar kırık buz koyun.
7. 1 ölçek Cachaça (5cl, isteğe göre daha fazla koyabilirsiniz) ekledikten sonra kaşık ile karıştırın.
8. Eğer bardakta yer kaldıysa, kırık buz ile tamamlayabilirsiniz.
Tavsiye:
Taze portakal, nar yada limon suyu ile tadını aromalaştırabilirsiniz.
Cachaça
Lime
Esmer şeker
Kırık buz
Yapılışı:
1. Yarım lime’ı küp şeklinde, ufak parçalara kesip, kısa ve geniş ağızlı bir bardağın içine koyun.
2. Limeları bardakta suyunu bırakacak şekilde ezin. Dikkat edilmesi gereken nokta, limeleri çok ezmemek. Narenciyeleri de çok ezersek, tadı acılaşır.
3. Bir tatlı kaşığı esmer şekeri , baksa bir baradağa boşaltın.
4. Esmer şekerin çok az üstüne gelecek sekilde su koyup, iyice karıştırıp, eritin.
5.Şekeri kokteyl bardağına boşaltıktan sonra, kaşık yardımı ile karıştırın.
6. Bardağın ağzına kadar kırık buz koyun.
7. 1 ölçek Cachaça (5cl, isteğe göre daha fazla koyabilirsiniz) ekledikten sonra kaşık ile karıştırın.
8. Eğer bardakta yer kaldıysa, kırık buz ile tamamlayabilirsiniz.
Tavsiye:
Taze portakal, nar yada limon suyu ile tadını aromalaştırabilirsiniz.