İlk olarak geniş bir tencerenin içine su ve şekeri ekleyerek şerbeti hazırlama başlayın.
Yaklaşık 30 dakika kadar şerbeti ocakta kaynatın. Pişme işleminin sonlarına doğru limon suyunu da ilave edin.
Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Kadayıfları şehriye boyutunda olacak şekilde parçalayın.
Tereyağı ve kadayıfı bir tencereye alarak orta ateşte renk almayacak şekilde kavurun.
Kadayıfların içerisine antep fıstığının 3/4'ünü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hafifçe kavrulan karışımın içerisine azar azar şerbet ilave edin.
Tatlı tüm şerbeti çekip kıvam aldığında hazır demektir.
Kalan antep fıstığını da tatlının üzerine serpiştirin.
Cennet çamurunu kaymak veya
vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alıntıdır.