• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çikolatalı Milföy Katları

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
cikolatali-milfoy-katlari-632x367.jpg


Milföyler için Malzemeler
2-3 adet büyük milföy hamuru
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Mousse için Malzemeler
250 ml süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı ( 60 ml ) soğuk krema
1 tepeleme çorba kaşığı un ( 1/2 Su bardağı )
1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası ( 1/2 Su bardağı )
1 paket toz vanilya
50 gr bitter çikolata ( %60-70 )
50 gr şeker
Kakao ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Pudra şekeri ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Milföylerin hazırlanışı
Fırını 210 derecede ısıtın.
Merdaneyle biraz inceltin.
Milföylerden küçük dikdörtgenler kesin.
Fırında renk alıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
Pişirdikten sonra karamelize etmek için fırından çıkarın, üzerine pudra şekerini serpin ve 4-5 dk daha fırında pişirin.

Mousse hazırlanışı
Vanilya ve sütü kaynatın.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Yumurta sarılarının rengi açıldıktan sonra, un ve mısır nişastasını ekleyin. Karıştırın. Sütten bu karışıma azar azar ekleyin bu esnada da çırpmaya devam edin.
Bu karışımı yeniden tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak çok yoğun bir hal alıncaya kadar pişirin. Karışım neredeyse macunumsu bir hal almalı.
Ateşten alın üzerine kırdığınız çikolataları ekleyin ve karıştırarak eritin.
Kenara alın ve soğutun.
Ayrı bir kapta kremayı çırpın.
İyice soğuyunca çırptığınız kremayı bu karşıma yedirin.
Karışıma sıkma torbasına alın.
Pişirdiğiniz milföy hamurlarının aralarına hazırladığınız bu karışımdan sıkarak kat kat olmasını sağlayın.
İsterseniz aralarına pudra şekeri ve kakao da ekleyebilirsiniz.
 
Üst