Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çubuklu Yöresel Karışık Turşu Tarifi

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,191
  • MFC Puanı
    12,264
  • MFC Seviyesi

Malzemeler

1 kg havuç
1 kg salatalık
1 kg körpe yeşil biber
10 adet kırmızı biber
1 kg yeşil domates
5-6 çorba kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
10-12 diş sarımsak
Maydanoz
Dereotu ve defne yaprağından herhangi biri

Yapılışı

Havuçların dışını kazıyın ve halka şeklinde doğrayın.
Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
Salatalıkların başlarını alın.
Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar boşaltın.
Defneyaprağını üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

(Alıntı)
 
Üst Alt