- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
(1) Askerliğin gerektirdiği önderlik niteliklerini, öğretme ve eğitme yeteneğini kazanmış, ahlaken, fikren ve bedenen gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip,
(2) Çağın gerekleri ve gelişmekte olan teknoloji doğrultusunda silahlı kuvvetlerin gelişiminde önderlik edebilecek yeterlikte, fen bilimleri ile askeri, teknik ve sosyal bilimlerde gerekli bilgi ve beceriye erişmiş,
(3) Mezuniyet sonrası öğretim ve eğitimi izleyebilecek ve ileri safhalardaki görevleri yapmaya temel olacak yönelişi kazanmış, karşılaşacağı yurt ve dünya sorunlarını Atatürk ilkeleri doğrultusunda kavrama ve izleme yeteneğine sahip, muvazzaf deniz subayı yetiştirmektir.
Yukarıdaki genel amaçların yanında; mezuniyetlerini müteakip su üstü gemilerinde seyirde, güverte ve makine vardiya subaylığı ile limanda güverte ve makine nöbetçi subaylığı görevlerini, kısa süreli görev öncesi kurslarını müteakip ise su üstü gemilerindeki branş subaylığı görevlerini yapabilecek bilgi ve eğitimi vermektir. Ayrıca, gemi, filotilla ve filo bünyesindeki çeşitli deniz harp silah ve araçlarının teknik ve taktık kullanma esaslarının temel prensiplerini öğretmek ve bu birlik ve karargahlarda görev yapabilecek temel bilgileri vermek, temel denizcilik kavram ve usullerini öğretmek, eğitimini yaptırmaktır. Dört yıllık Deniz Harp Okulu eğitimi süresince, her subaya, endüstri, makine, gemi inşa, elektrik/elektronik (elektronik, iletişim, kontrol sistemleri) ve bilgisayar dallarında mühendislik düzeyinde lisans öğrenimi verilmektedir.
Öğrenci Kaynakları:
Deniz Harp Okulu'nun asıl öğrenci kaynağı Deniz Lisesi'dir. Deniz Lisesi mezunları şartsız olarak doğrudan Deniz Harp Okulu'na kabul edilmektedir. Ancak, ihtiyaç halinde sivil liselerin fen kolunu bitirenlerden de üniversite seçme sınav sonuçları esas alınarak(ÖSS) öğrenci alınmaktadır. 1994 - 95 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye çapında yapılan üniversite seçme sınav sonuçlarına göre bayan öğrenciler de alınmaya başlanmıştır. Yabancı uyruklu öğrencilerin Deniz Harp Okulu'na kabul edilmeleri ise Genelkurmay Başkanlığı'nın muvafakati ve bakanlar kurulunun kararı üzerine yapılacak anlaşmalarla olmaktadır.
Akademik Yönetim:
Okul komutanı, dekan, öğrenci alay komutanı, bölüm başkanları ve plan araştırma ve program şube müdürü eğitim ve öğretim yüksek kurulunu oluşturur. Kurul, önemli akademik kararların alınmasını ve eğitim ve öğretim programlarının verilen emirler ve standartlar içerisinde yönlendirilmesini sağlar. Dekanlık, akademik öğretimi yaptırmakla görevli; elektrik/elektronik, bilgisayar, makina, gemi inşa, endüstri mühendislikleri ile sosyal, yabancı dil, fen ve mesleki bilimler bölüm başkanlığı ve bunlara bağlı ana bilim dalı başkanlıkları ile öğretimle ilgili faaliyetleri desteklemek üzere plan araştırma program, eğitim destek, ölçme ve değerlendirme ve otomatik bilgi işlem müdürlüğünden oluşmaktadır.
Eğitim/Öğretim Programları:
Teknolojinin hızla gelişmesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yeni giren yüksek teknoloji ürünü harp silah araç ve gereçlerini kullanan insan gücünün daha çok teknik bilgiye sahip olmasının gerekliliği ve bilgi çağında bulunmamız nedeniyle, Deniz Harp Okulu'nda öğrencilerin, hem deniz sınıfı subay, hem de yüksek öğrenim kurumlarınca kabul edilen bir mühendislik alanında lisans diploması almaları hedeflenmiştir. Bu amaçla eğitim ve öğretim programları üç temel unsurdan oluşmaktadır:
(1) Ortak okutulan; teknik, sosyal ve fen dersleri ile öğrencilerin; düşünme, araştırma, problem çözme, ve analiz-sentez yeteneklerini geliştirerek en doğru karara varabilecek düzeye getirmek ve çalışmalarını açık ve düzgün bir Türkçe ile ifade etmelerini sağlamak,
(2) Ortak okutulan akademik meslek dersleri ve tatbiki, askeri eğitim ve savaş beden eğitimi uygulamaları ile öğrencileri denizcilik ve liderlik konularında eğitmek,
(3) Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu bir alanda yüksek öğrenim kurumlarınca kabul edilen bir mühendislik alanında lisans diploması vermektir.
Yabancı Dil Öğretimi:
Deniz Harp Okulunda esas yabancı dil İngilizce'dir. Ancak, Deniz Lisesinden ve sivil kaynaktan alınan öğrencilerin, yapılan İngilizce dil sınavında üstün başarı sağlayanlar istekleri doğrultusunda ve öğrenci sayısına göre Almanca yabancı dilinde dört yıl süre ile öğrenim görmeleri mümkündür. Yabancı dil öğretiminde amaç; yabancı dili konuşup anlama meslek ile ilgili dökümanları okuyup anlama ve yazabilme becerisini kazandırmaktır.
Laboratuarlar:
Deniz Harp Okulu öğrencileri bulundukları sınıfın statüsüne göre; derslere uygulamalara, laboratuarlara devam etmek, sınavlara girmek ve tatbiki eğitimlere katılmak zorundadır.
Öğrencilerin akademik öğrenimlerini, laboratuar ortamında pekiştirmek ve bilimsel araştırmalar da yapmaya imkan sağlayabilmek üzere Deniz Harp Okulunda;
elektrik makineleri ve devre analizi,
elektronik, iletişim ve mikroişlemciler,
mekanik, akışkanlar mekaniği ,malzeme,ısı ve termodinamik,
stimli makineler, dizel ve gaz türbini,
gemi resmi , teknik resim çizim hanesi,
gemi denge simülatörü,
su altı ve su üstü silahları,
meteoroloji,
gemi idare havuzu,
gemicilik,
seyir ve harita kullanma,
fizik; mekanik, elektrik/elektronik ve elektro optik,
kimya
planatoryum
yabancı dil laboratuarları bulunmaktadır.
Mühendislik dalları:
Deniz Harp Okulu'nda aşağıdaki mühendislik dallarında öğretim yapılmaktadır.
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
GEMİ İNŞA MÜHENDİSLİĞİ
ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrenciler, istekleri, başarı durumları ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın öngördüğü kontenjanlar göz önüne alınarak yukarıda belirtilen bilim dallarına ayrılmaktadır.
Eğitim - Öğretim süresi:
Deniz Harp Okulu, donanmanın ihtiyaç duyduğu deniz sınıfı subayları yetiştiren, aynı zamanda her bir öğrenciye, toplam 5 mühendislik alanından birinde 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim ve öğretim veren bir yüksek öğretim kurumudur. Deniz Harp Okulunda bir eğitim-öğretim yılı 2 dönemden oluşmuştur. Bunlar:
- Akademik eğitim öğretim dönemi
- Yaz dönemi (tatbiki eğitim dönemi)
Öğretim ve eğitim yılı her yıl eylül ayının son veya ekim ayınının ilk pazartesi günü başlayarak 16 hafta süreli I. yarı yıl, 2 hafta I. yarı yıl bitirme sınavları, 2 hafta yarı yıl izni ve takiben 16 haftalık II. yarı yıl, 2 hafta II. yarı yıl bitirme sınavları, 4 hafta bütünleme not yükseltme ve tek ders sınavları olmak üzere toplam 42 haftalık akademik eğitim öğretim dönemi ile 10 haftalık yaz dönemini kapsar. Yaz döneminde öğrencilerin uygulamalı gemi eğitimleri ve izinleri planlanır.
Normal bir akademik hafta, 5 gün ve günde 6 ders periyodu olmak üzere 30 ders saatine bölünmüştür. bu sürenin 2 saati savaş beden eğitimine, 28 saati ise akademik derslere tahsis edilmiştir. ayrıca çarşamba günleri derslerden sonra temel askeri eğitim yaptırılmaktadır. Bir ders saati 50 dakikadır.
Yaz dönemi:
Akademik dönem içerisinde okutulan meslek derslerinin uygulamalı eğitimlerini yaptırmak, öğrencileri görev alacakları gemilere alıştırmak ve deniz ortamına uyumlarını sağlayarak denizcilik niteliklerini geliştirmek amacıyla akademik dönemin sonunda er,astsubay ve subay görevlerinin icra ettirildiği 4-5 hafta süreli dönemdir.
Sınav ve değerlendirme yöntemi:
Yetenekleri yüksek olan öğrenciler arasında bir yarışma ortamı yaratarak maksimum verimliliklerinin ortaya çıkmasını sağlamak ayrıca eğitim/öğretim ortamından kaynaklanacak sorunlardan öğrencilerin en az etkilenmesini temin etmek amacıyla Deniz Harp Okulu'nda "bağıl değerlendirme sistemi" uygulanmaktadır. Deniz Harp Okulu'nda her yarı yılda okutulan ders yarı yıl sonunda değerlendirilmekte ve sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır.
Öğretim elemanları:
Deniz Harp Okulunda dersler, konularında uzman asker ve sivil öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Meslek dersleri donanmanın seçkin subayları tarafından icra edilmektedir. Akademik öğretimde dersler 25-30 kişilik sınıflarda yürütülmektedir. Derslerde öğrencilerin fiilen katılımını gerektiren inceleme ve araştırmayı da kapsayan aktif öğretim yöntemi uygulanmaktadır.
Her kısma o kısma ders veren öğretim elemanlarından bir akademik danışman görevlendirilmektedir. Akademik danışmanlar; öğrencilerin eğitim ve öğretime yönelik, akademik konulardaki başvurularını değerlendirmekte, sınav neticelerini öğrencilere bildirmekte, başarısız öğrencileri takip ederek önlemlerin alınmasını sağlamakta ve başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesini temin etmektedir.
Deniz Harp Okulu'nda her yarıyıl dersler 110 - 125 öğretim elemanı ile verilmektedir. bu öğretim elemanlarının yaklaşık % 15 - 20'si üniversite öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Deniz Harp Okulu'nda ders veren öğretim elemanlarının %15'şi profesör, %5'i doçent, %10'u yardımcı doçent ve doktora seviyesinde akademik kariyerlidir. Okulumuzda yaklaşık 9 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşmektedir.
Savaş beden eğitimi:
Savaş beden eğitimi dersleri, her sınıfa haftada iki saat olmak üzere, ayrı ders planı ve müfredat programı üzerinden uygulanmaktadır. Öğrencilerin savaş beden eğitimi notu yüzme, çeviklik parkuru ve dayanıklılık testinden aldıkları toplam not ile belirlenir. Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda öğrencilerin fiziki yeterliliklerini artırmak ve çeşitli sportif takımlarda spor yapmalarına olanak sağlamak maksadıyla, geniş bir spor kompleksi mevcuttur. Bu spor kompleksinde ; güç geliştirme merkezinin de içinde bulunduğu olimpik standartlarda bir yüzme havuzu, bir atlama havuzu, birden fazla spor takımının aynı anda çalışabileceği kapasitede kapalı spor salonu, iki adet çim futbol sahası , atletizm pisti ile 155 metrelik tartan pistli kapalı atletizm sahası, tenis kortları, açık basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır. Ayrıca deniz sporları için; yat, yelkenli ve kürekli tekneler ile kapalı kürek çekme havuzunun yer aldığı kayıkhane binası bulunmaktadır. Modern spor tesislerine sahip Deniz Harp Okulu'nda her türlü spor eğitimi ihtisaslaşmış öğretim elemanlarınca verilmektedir. Spor etkinliklerinde özellikle su sporlarına ve takım çalışmalarına ağırlık verilmekte, Deniz Kuvvetleri Gücü ve Deniz Harp Okulu takımları, değişik kategorilerdeki Silahlı Kuvvetler, Deniz Kuvvetleri, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, Harp Okulları, Üniversiteler arası ve amatör liglerde spor müsabakalarına iştirak etmektedir.
(2) Çağın gerekleri ve gelişmekte olan teknoloji doğrultusunda silahlı kuvvetlerin gelişiminde önderlik edebilecek yeterlikte, fen bilimleri ile askeri, teknik ve sosyal bilimlerde gerekli bilgi ve beceriye erişmiş,
(3) Mezuniyet sonrası öğretim ve eğitimi izleyebilecek ve ileri safhalardaki görevleri yapmaya temel olacak yönelişi kazanmış, karşılaşacağı yurt ve dünya sorunlarını Atatürk ilkeleri doğrultusunda kavrama ve izleme yeteneğine sahip, muvazzaf deniz subayı yetiştirmektir.
Yukarıdaki genel amaçların yanında; mezuniyetlerini müteakip su üstü gemilerinde seyirde, güverte ve makine vardiya subaylığı ile limanda güverte ve makine nöbetçi subaylığı görevlerini, kısa süreli görev öncesi kurslarını müteakip ise su üstü gemilerindeki branş subaylığı görevlerini yapabilecek bilgi ve eğitimi vermektir. Ayrıca, gemi, filotilla ve filo bünyesindeki çeşitli deniz harp silah ve araçlarının teknik ve taktık kullanma esaslarının temel prensiplerini öğretmek ve bu birlik ve karargahlarda görev yapabilecek temel bilgileri vermek, temel denizcilik kavram ve usullerini öğretmek, eğitimini yaptırmaktır. Dört yıllık Deniz Harp Okulu eğitimi süresince, her subaya, endüstri, makine, gemi inşa, elektrik/elektronik (elektronik, iletişim, kontrol sistemleri) ve bilgisayar dallarında mühendislik düzeyinde lisans öğrenimi verilmektedir.
Öğrenci Kaynakları:
Deniz Harp Okulu'nun asıl öğrenci kaynağı Deniz Lisesi'dir. Deniz Lisesi mezunları şartsız olarak doğrudan Deniz Harp Okulu'na kabul edilmektedir. Ancak, ihtiyaç halinde sivil liselerin fen kolunu bitirenlerden de üniversite seçme sınav sonuçları esas alınarak(ÖSS) öğrenci alınmaktadır. 1994 - 95 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye çapında yapılan üniversite seçme sınav sonuçlarına göre bayan öğrenciler de alınmaya başlanmıştır. Yabancı uyruklu öğrencilerin Deniz Harp Okulu'na kabul edilmeleri ise Genelkurmay Başkanlığı'nın muvafakati ve bakanlar kurulunun kararı üzerine yapılacak anlaşmalarla olmaktadır.
Akademik Yönetim:
Okul komutanı, dekan, öğrenci alay komutanı, bölüm başkanları ve plan araştırma ve program şube müdürü eğitim ve öğretim yüksek kurulunu oluşturur. Kurul, önemli akademik kararların alınmasını ve eğitim ve öğretim programlarının verilen emirler ve standartlar içerisinde yönlendirilmesini sağlar. Dekanlık, akademik öğretimi yaptırmakla görevli; elektrik/elektronik, bilgisayar, makina, gemi inşa, endüstri mühendislikleri ile sosyal, yabancı dil, fen ve mesleki bilimler bölüm başkanlığı ve bunlara bağlı ana bilim dalı başkanlıkları ile öğretimle ilgili faaliyetleri desteklemek üzere plan araştırma program, eğitim destek, ölçme ve değerlendirme ve otomatik bilgi işlem müdürlüğünden oluşmaktadır.
Eğitim/Öğretim Programları:
Teknolojinin hızla gelişmesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yeni giren yüksek teknoloji ürünü harp silah araç ve gereçlerini kullanan insan gücünün daha çok teknik bilgiye sahip olmasının gerekliliği ve bilgi çağında bulunmamız nedeniyle, Deniz Harp Okulu'nda öğrencilerin, hem deniz sınıfı subay, hem de yüksek öğrenim kurumlarınca kabul edilen bir mühendislik alanında lisans diploması almaları hedeflenmiştir. Bu amaçla eğitim ve öğretim programları üç temel unsurdan oluşmaktadır:
(1) Ortak okutulan; teknik, sosyal ve fen dersleri ile öğrencilerin; düşünme, araştırma, problem çözme, ve analiz-sentez yeteneklerini geliştirerek en doğru karara varabilecek düzeye getirmek ve çalışmalarını açık ve düzgün bir Türkçe ile ifade etmelerini sağlamak,
(2) Ortak okutulan akademik meslek dersleri ve tatbiki, askeri eğitim ve savaş beden eğitimi uygulamaları ile öğrencileri denizcilik ve liderlik konularında eğitmek,
(3) Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu bir alanda yüksek öğrenim kurumlarınca kabul edilen bir mühendislik alanında lisans diploması vermektir.
Yabancı Dil Öğretimi:
Deniz Harp Okulunda esas yabancı dil İngilizce'dir. Ancak, Deniz Lisesinden ve sivil kaynaktan alınan öğrencilerin, yapılan İngilizce dil sınavında üstün başarı sağlayanlar istekleri doğrultusunda ve öğrenci sayısına göre Almanca yabancı dilinde dört yıl süre ile öğrenim görmeleri mümkündür. Yabancı dil öğretiminde amaç; yabancı dili konuşup anlama meslek ile ilgili dökümanları okuyup anlama ve yazabilme becerisini kazandırmaktır.
Laboratuarlar:
Deniz Harp Okulu öğrencileri bulundukları sınıfın statüsüne göre; derslere uygulamalara, laboratuarlara devam etmek, sınavlara girmek ve tatbiki eğitimlere katılmak zorundadır.
Öğrencilerin akademik öğrenimlerini, laboratuar ortamında pekiştirmek ve bilimsel araştırmalar da yapmaya imkan sağlayabilmek üzere Deniz Harp Okulunda;
elektrik makineleri ve devre analizi,
elektronik, iletişim ve mikroişlemciler,
mekanik, akışkanlar mekaniği ,malzeme,ısı ve termodinamik,
stimli makineler, dizel ve gaz türbini,
gemi resmi , teknik resim çizim hanesi,
gemi denge simülatörü,
su altı ve su üstü silahları,
meteoroloji,
gemi idare havuzu,
gemicilik,
seyir ve harita kullanma,
fizik; mekanik, elektrik/elektronik ve elektro optik,
kimya
planatoryum
yabancı dil laboratuarları bulunmaktadır.
Mühendislik dalları:
Deniz Harp Okulu'nda aşağıdaki mühendislik dallarında öğretim yapılmaktadır.
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
GEMİ İNŞA MÜHENDİSLİĞİ
ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrenciler, istekleri, başarı durumları ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın öngördüğü kontenjanlar göz önüne alınarak yukarıda belirtilen bilim dallarına ayrılmaktadır.
Eğitim - Öğretim süresi:
Deniz Harp Okulu, donanmanın ihtiyaç duyduğu deniz sınıfı subayları yetiştiren, aynı zamanda her bir öğrenciye, toplam 5 mühendislik alanından birinde 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim ve öğretim veren bir yüksek öğretim kurumudur. Deniz Harp Okulunda bir eğitim-öğretim yılı 2 dönemden oluşmuştur. Bunlar:
- Akademik eğitim öğretim dönemi
- Yaz dönemi (tatbiki eğitim dönemi)
Öğretim ve eğitim yılı her yıl eylül ayının son veya ekim ayınının ilk pazartesi günü başlayarak 16 hafta süreli I. yarı yıl, 2 hafta I. yarı yıl bitirme sınavları, 2 hafta yarı yıl izni ve takiben 16 haftalık II. yarı yıl, 2 hafta II. yarı yıl bitirme sınavları, 4 hafta bütünleme not yükseltme ve tek ders sınavları olmak üzere toplam 42 haftalık akademik eğitim öğretim dönemi ile 10 haftalık yaz dönemini kapsar. Yaz döneminde öğrencilerin uygulamalı gemi eğitimleri ve izinleri planlanır.
Normal bir akademik hafta, 5 gün ve günde 6 ders periyodu olmak üzere 30 ders saatine bölünmüştür. bu sürenin 2 saati savaş beden eğitimine, 28 saati ise akademik derslere tahsis edilmiştir. ayrıca çarşamba günleri derslerden sonra temel askeri eğitim yaptırılmaktadır. Bir ders saati 50 dakikadır.
Yaz dönemi:
Akademik dönem içerisinde okutulan meslek derslerinin uygulamalı eğitimlerini yaptırmak, öğrencileri görev alacakları gemilere alıştırmak ve deniz ortamına uyumlarını sağlayarak denizcilik niteliklerini geliştirmek amacıyla akademik dönemin sonunda er,astsubay ve subay görevlerinin icra ettirildiği 4-5 hafta süreli dönemdir.
Sınav ve değerlendirme yöntemi:
Yetenekleri yüksek olan öğrenciler arasında bir yarışma ortamı yaratarak maksimum verimliliklerinin ortaya çıkmasını sağlamak ayrıca eğitim/öğretim ortamından kaynaklanacak sorunlardan öğrencilerin en az etkilenmesini temin etmek amacıyla Deniz Harp Okulu'nda "bağıl değerlendirme sistemi" uygulanmaktadır. Deniz Harp Okulu'nda her yarı yılda okutulan ders yarı yıl sonunda değerlendirilmekte ve sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır.
Öğretim elemanları:
Deniz Harp Okulunda dersler, konularında uzman asker ve sivil öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Meslek dersleri donanmanın seçkin subayları tarafından icra edilmektedir. Akademik öğretimde dersler 25-30 kişilik sınıflarda yürütülmektedir. Derslerde öğrencilerin fiilen katılımını gerektiren inceleme ve araştırmayı da kapsayan aktif öğretim yöntemi uygulanmaktadır.
Her kısma o kısma ders veren öğretim elemanlarından bir akademik danışman görevlendirilmektedir. Akademik danışmanlar; öğrencilerin eğitim ve öğretime yönelik, akademik konulardaki başvurularını değerlendirmekte, sınav neticelerini öğrencilere bildirmekte, başarısız öğrencileri takip ederek önlemlerin alınmasını sağlamakta ve başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesini temin etmektedir.
Deniz Harp Okulu'nda her yarıyıl dersler 110 - 125 öğretim elemanı ile verilmektedir. bu öğretim elemanlarının yaklaşık % 15 - 20'si üniversite öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Deniz Harp Okulu'nda ders veren öğretim elemanlarının %15'şi profesör, %5'i doçent, %10'u yardımcı doçent ve doktora seviyesinde akademik kariyerlidir. Okulumuzda yaklaşık 9 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşmektedir.
Savaş beden eğitimi:
Savaş beden eğitimi dersleri, her sınıfa haftada iki saat olmak üzere, ayrı ders planı ve müfredat programı üzerinden uygulanmaktadır. Öğrencilerin savaş beden eğitimi notu yüzme, çeviklik parkuru ve dayanıklılık testinden aldıkları toplam not ile belirlenir. Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda öğrencilerin fiziki yeterliliklerini artırmak ve çeşitli sportif takımlarda spor yapmalarına olanak sağlamak maksadıyla, geniş bir spor kompleksi mevcuttur. Bu spor kompleksinde ; güç geliştirme merkezinin de içinde bulunduğu olimpik standartlarda bir yüzme havuzu, bir atlama havuzu, birden fazla spor takımının aynı anda çalışabileceği kapasitede kapalı spor salonu, iki adet çim futbol sahası , atletizm pisti ile 155 metrelik tartan pistli kapalı atletizm sahası, tenis kortları, açık basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır. Ayrıca deniz sporları için; yat, yelkenli ve kürekli tekneler ile kapalı kürek çekme havuzunun yer aldığı kayıkhane binası bulunmaktadır. Modern spor tesislerine sahip Deniz Harp Okulu'nda her türlü spor eğitimi ihtisaslaşmış öğretim elemanlarınca verilmektedir. Spor etkinliklerinde özellikle su sporlarına ve takım çalışmalarına ağırlık verilmekte, Deniz Kuvvetleri Gücü ve Deniz Harp Okulu takımları, değişik kategorilerdeki Silahlı Kuvvetler, Deniz Kuvvetleri, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, Harp Okulları, Üniversiteler arası ve amatör liglerde spor müsabakalarına iştirak etmektedir.