• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Derbide öne geçen kaybetmiyor

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 22 Mart Pazar günü yapılacak derbi öncesi iki takım arasında oynanan son 18 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi.

Rekabette 16'sı Süper Lig, biri TFF Süper Kupa, biri de Türkiye Kupası olmak üzere son 18 randevuda öne geçen takım sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.

Bu karşılaşmalarda skorda öne geçen taraf 12 kez kazandı, 4 kez berabere kaldı. Bu süre içinde sadece 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Kadıköy'de yapılan maçta Beşiktaş, Egemen Korkmaz'ın golüyle öne geçmesine rağmen, Stoch ve Egemen Korkmaz'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenildi. 2012-2013 sezonunda BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide ise Sow ile öne geçen Fenerbahçe, Olcay Şahan'ın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2 mağlup oldu.

Fenerbahçe 12, Beşiktaş 6 maçta öne geçti
İki takım arasındaki 18 karşılaşmada Fenerbahçe 12, Beşiktaş 6 maçta ilk golü atarak öne geçti.

Sarı-lacivertliler öne geçtikleri maçların 9'unu kazandı, birinde yenildi, 2'sinde berabere kaldı. Siyah-beyazlılar ise öne geçtikleri derbilerin 3'ünü kazandı, 2 kez eşitliği bozamadı, bir kez de puansız ayrıldı.

Son 5 maçtan 3'ünde açılışı Sow yaptı
Rekabetteki son 5 maçın 3'ünde ilk gol Fenerbahçeli Moussa Sow'dan geldi.

Sarı-lacivertlilerin Senegalli forveti, Süper Lig'deki son 5 derbiden 3'ünde ilk golü attı, bu maçlarda Fenerbahçe birer galibiyet, yenilgi ve beraberlik aldı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş derbilerinde gollerin büyük bölümü yabancı oyunculardan geldi. 91 yıllık rekabetteki son 23 randevuda filelere giden toplam 67 golden 51'inde (yüzde 76,1) yabancıların imzası bulunuyor.

İki takım arasındaki 18'i Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası, 2'si de TFF Süper Kupa olmak üzere son 23 resmi maçta Fenerbahçe'nin 39 golünden 31'ini, Beşiktaş'ın ise 28 golünden 19'unu yabancı futbolcuları kaydetti. Fenerbahçeli Kuyt da bir kez kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı.

Beşiktaş'ın golleri
Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı son 23 maçta gollerini atan oyuncular şunlar:

Bobo (6), Almeida (4), Nobre (2), Holosko (2), Olcay Şahan (2), Serdar Özkan (1), Yusuf Şimşek (1), Fink (1), Uğur İnceman (1), Guti (1), Ekrem Dağ (1), İbrahim Toraman (1), Simao (1), Egemen Korkmaz (1), Niang (1), Motta (1)

Siyah-beyazlıların bir golünü de Fenerbahçeli Kuyt kendi kalesini attı.

Fenerbahçe'nin golleri
Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile yaptığı son 23 maçtaki golcüleri ise şöyle:

Alex (10), Sow (7), Güiza (3), Kezman (2), Deivid (2), Semih Şentürk (2), Gökhan Gönül (2), Emenike (2), Tümer Metin (1), Selçuk Şahin (1), Niang (1), Cristian (1), Yobo (1), Stoch (1), Kuyt (1)

Sarı-lacivertli takımın diğer 2 golünü Beşiktaşlı Necip Uysal ve Egemen Korkmaz kendi kalelerine attı.

Niang her iki takımda da gol attı
Mamadou Hamidou Niang, bu periyotta her iki takımda da oynadı ve gol attı.

Senegalli futbolcu 2010'da Fenerbahçe, 2013'te de Beşiktaş formasıyla gol sevinci yaşadı.

Kuyt her iki tarafa da gol attı
Fenerbahçeli Dirk Kuyt, derbi tarihinde kendi kalesine gol atan yabancı futbolcular arasında yer aldı.

Hollandalı yıldız, 2012-2013 sezonunda BJK İnönü Stadı'nda kendi kalesine, geçen sezon ise Kadıköy'de takımı adına fileleri havalandırdı.
 
Üst