DEREOTLU POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Bir tutam ince kıyılmış dereotu
- 3,5 su bardağına yakın un
İçine koymak için;
- Sevdiğiniz bir çeşit peynir
Üzerine sürmek için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 damla pekmez
- Çörekotu
DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?
Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri alıp güzelce karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasına koyup elinizle açın. İçine sevdiğiniz bir peyniri koyup kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Minik bir kasede yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi pişirene kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun