-
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
-
- Mesajlar
- 1,593
-
- MFC Puanı
- 3

Herhangi bir zararlı kimyasal kalıntı olmadan en fazla yararı elde etmek için diş macunu yaparken organik hindistancevizi yağı kullanmak en iyisidir.
İçindekiler:
1/2 fincan hindistan cevizi yağı
2 çorba kaşığı kabartma tozu
15-20 damla nane, veya tarçın uçucu yağı, tat tercihine bağlı olarak
10 damla mür özü ( diş macununun etkinliğini artırmak için güçlü antibakteriyel etkiler sunar)
Yapılışı
Önce sert yani katılaşmış olan hindistan cevizi yağı eritilir veya hafifçe yumuşatılır.
Diğer tüm malzemelerle iyice karıştırın. Hindistan cevizi yağı hâlâ yarı sertse, karıştırmak için bir kaşık yerine çatal kullanın. Tamamen eritilmiş hindistancevizi yağı kullanıyorsanız, kabartma tozu ilave edildiğinden iyice karıştığından emin olmak için karışım soğuyunca birkaç kez karıştırmanız gerekecektir.
Elde edilen karışımı küçük bir cam kavanoza koyun. Ailenizden birkaç kişi kullanacaksa, herkes için ayrı kavanoz yapmanız daha iyi olacaktır.
Kullanmadan önce diş macununun tamamen soğumasına izin verin.
Soğuduktan sonra, diş fırçasını daldırın ve kılların üzerine küçük bir miktar alın. Ve dişlerinizi fırçalayın.
Ancak diş macununuzu, diş fırçasındaki bakterilerden korumak için macunu küçük bir kaşık ile fırçanın üzerine koymak daha iyi olacaktır.