• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Düğüne Kadar Nasıl Zayıflayabilirim?

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Düğüne Kadar Nasıl Zayıflayabilirim?

İşte düğün gününüze kadar uymanız gereken kurallar:

1.BÜYÜK TABAKLARA SON:

Yemeklerde servis için seçilen büyük tabaklar gereğinden fazla yemek yenmesine sebep oluyor. Öğünlerinizde tercih edeceğiniz küçük tabaklarla, hem porsiyonlarınızı azaltma hem de yemeğin miktarını uygun şekilde ayarlama şansını yakalayabilirsiniz.

2.ARA ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN:

Kusursuz bir gelin olmak için bu dönemde dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise gün içerisinde tükettiğiniz öğünler. Sağlıklı bir beslenme programında günde 6 ila 8 öğün yemelisiniz. Bu öğünlerden 3'ünü ana diğerlerini ise ara öğün olarak planlayıp, öğün atlamamaya özen göstermelisiniz. Zira, atladığınız her öğün kan şekerinizde düzensizliğe neden olur ve çabuk acıkırsınız. Bu durum bir sonraki öğünde daha fazla yemenize ve gereğinden fazla enerji almanıza sebep olarak kilo almanıza sebep olur.

3.POSALI BESİN TÜKETİN:

Diyet programınızın vazgeçilmezlerinden besin gruplarından biri de posalı yiyecekler olmalıdır. Posa tüketimini arttırmak için öğünlerde sebze yemekleri ve salata tüketmeye özen göstermenin yanı sıra posa değeri yüksek tam buğdaylı veya Çavdarlı ekmek tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan posayı alabilirsiniz. Gün içerisinde 3-5 porsiyon meyve ve haftada 1-3 kere kuru baklagil yemek vücudun ihtiyacı olan gerekli posayı sağlamada size yardımcı olur.

4.YAVAŞ YEMEK YİYİN:

Yemek yedikten 20 dakika sonra kişi tokluk hissetmeye başlar. Yemek sırasında, lokmalar arasında çatal-bıçağı masaya bırakmak, lokmaları yavaş yavaş ve uzun çiğnemek size toklukhissetmeniz için gereken zamanı sağlayacaktır. Yemeklerinizi yavaş yavaş yiyerek, gereğinden fazla yemek yemenin önüne geçebilirsiniz.

5.BOL BOL SU İÇİN:

Sağlıklı bir beslenme programının olmazsa olmazı su tüketmek. Kişinin günlük ihtiyacı olan 1.5 litre su, yaz aylarında sıcakların etkisiyle biraz daha artarak 2-3 litreye çıkar. Yaz mevsiminin yaklaştığı şu günlerde, önerilen miktarda su tüketerek hem vücudunuzu toksinlerden arındırırsınız hem de suyun cildi nemlendirme özelliği sayesinde pırıl pırıl bir cilde kavuşursunuz.

6.MEYVELERİ KONTROLLÜ TÜKETİN:

Meyveler çok sağlıklı olmakla birlikte, her besin grubunda olduğu gibi fazla miktarda tüketildiğinde kilo vermenizi engeller. Diyetiniz sırasında meyvelerin porsiyonlarına dikkat ederek istenmeyen kilolardan uzak durabilirsiniz. Öğünlerde 1 avuç büyüklüğünde tüketeceğiniz meyveler 1 porsiyon meyve ihtiyacınızı karşılamanız için yeterli olacaktır.

7.DAHA ÇOK HAREKET EDİN:

Sağlıklı bir diyet programıyla birlikte günlük hayatınıza daha fazla hareket sokarak vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Gün içerisinde yaptığınız hareketleri arttırmak hem kendinizi hafif hissettirecek hem de daha enerjik olmanızı sağlayacaktır. Düzenli olarak yürüyüş yapmak, yağ yakımına fayda sağlarken; merdiven çıkmak, dans etmek, yazın fırsat buldukça bol bol yüzmek sizin gün içerisinde daha fazla hareket etmenizi sağlayacaktır.
 
Üst