• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ege Yöresi Kabak Patates Çalkaması Tarifi

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
kabak-patates-calkamasi.jpg

Malzemeler
- 4 Adet Kabak
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- 4 Adet Patates
- 1 Baş Sarımsak
- 2 Yemek kaşığı Taze Biberiye Yaprağı
- 2 Yemek kaşığı Taze Kekik
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

Çalkama Malzemeleri
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Yemek kaşığı Limonun Suyu
- 1 Çay bardağı Su
- 1 Tutam Tuz
- 1 Çay bardağı Un
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

Hazırlanışı
Kabakları ve patatesleri bilinen yöntemlerle ayıklayıp yıkayınız. Patatesleri boylamasına ikiye bölünüz. Kabakları ve patatesleri şekillerini bozmadan enlemesine 1-2 mm kalınlığında ince ince doğrayınız. Gene şekillerini bozmadan yağlanmış fırın kabına bir sıra kabak bir sıra patates olmak üzere yan yana diziniz. Üzerlerine parmakla hafif bastırıp meyil veriniz. Aralara sarımsak dişlerini yerleştirip üzerlerine zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdiriniz. Fırın kabının üzerini örtmeden 200 derece kızdırılmış fırına veriniz. Yaklaşık 40-45 dakika sonra kabı fırından alınız. Üzerine bir kap içinde bir arada çırpılmış çalkama malzemelerini gezdiriniz. Kabı tekrar fırına veriniz. Yaklaşık 10-15 dakika sonra kabı fırından alınız. Kabak patates çalkamasını fırından çıkar çıkmaz servis yapınız. Not: İstiyorsanız, yemek piştikten sonra üzerine rende tulum peyniri ile ufalanmış bayat ekmek içi karışımını gezdirip fırında 5 dakika daha pişirdikten sonra servise verebilirsiniz.
 
Üst