• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

El Açması Sanılan Ispanaklı Börek Tarifi çok

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960
el+acmasi+sanilan+ispanakli+borek.jpg
Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
İç harcı için;

  • 700 gr ıspanak
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;

  • Kalan sos
Hazırlanışı

  1. Öncelikle yıkayıp temizlediğimiz ıspanaklarımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım ve derin bir kap içerisine alalım.
  2. Üzerine lor peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştıralım.
  3. Ardından sosumuzu hazırlayalım. Bunun için derince bir kaba sıvı yağ, sirke, un ve nişastayı ekleyerek çırpalım.
  4. Yufkamızdan birini alarak tezgaha serelim ve üzerine sostan gezdirerek fırça ile her yerine gelecek şekilde sürelim.
  5. İç harcının birazını yufkanın üzerine alalım ve her yerine yayalım.
  6. Ardından yufkamızı ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde rulo şeklinde saralım ve ikiye katlayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayarak tepsiye alalım ve üzerine kalan sostan fırça ile sürelim.
  8. Böreklerimizi önceden ısıttığımız 190° fırında yaklaşık 45 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  9. Pişen böreğimizi fırından alarak servis edelim. Afiyet olsun!
 
Üst